THE PROPHECY 23: “Green Machine Laser Beam”

Τι να περιμένεις άραγε, από ένα άλμπουμ που ξεκινά με παρουσίαση τύπου τσίρκο;

Ε, δεν είναι αυτό που νομίζεις σίγουρα. Φωνητικά βρισκόμαστε κάπου μεταξύ Hypocrisy και Slayer, και ρυθμικά, επίσης, στους τελευταίους. Η ταμπέλα της Massacre Records τους αναφέρει ως skater thrash metal. Η μουσική τους θεωρώ όμως, δεν παραπέμπει σε σανίδες και κόλπα, αλλά είναι σίγουρα thrash.

Το “Green machine laser beam” είναι η δεύτερη τους απόπειρα και να πω την αλήθεια, δεν νομίζω ότι είναι τόσο ελπιδοφόρα, όσο πιστεύει η εταιρία τους, η οποία τους παρουσιάζει ως ήχο μοναδικό που συνδυάζει τους Testament, με τους DRI και τους Municipal Waste. Κατά κάποιον τρόπο, καλά τα λένε, αλλά που βρίσκεται ακριβώς η μοναδικότητα τους ήχου, δεν μπορώ να καταλάβω.

Ήρθε η δική μου σειρά να τους παρουσιάσω, αν και δεν έχω την εμπειρία του τσιρκάνθρωπου στην εισαγωγή. Βρισκόμενοι στο κουρμπέτι από το 2002, και μετά το ντεμπούτο τους “…To the Pit”, επανέρχονται με την δεύτερη δουλειά τους φέτος, προσπαθώντας να μπούνε στο πάνθεον του thrash metal. Δεν το πιστεύω ότι είναι πιθανό! Δεν τους θεωρώ κακούς, απλά μου ακούγονται λίγο αδιάφοροι και απλά θα περιμένω να δω μήπως την επόμενη φορά είναι πιο “φρέσκοι” και λιγότερο Slayer.



450

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.