PAGAN ALTAR: “The Time Lord”

Doom, παραδοσιακό από τα κλασσικά που έβγαλε η Μεγάλη Βρετανία. Οι Pagan Altar σχηματίστηκαν το 1976 και ήταν ένα από τα δύο συγκροτήματα, μαζί με τους Witchfinder General, που έπαιζαν doom την εποχή του NWOBHM.

Κυκλοφόρησαν μονάχα σε κασέτα εκείνη την περίοδο και ο ευρύς κόσμος του γνώρισε ουσιαστικά με την επανακυκλοφορία του “Volume 1”, το 1998.

Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε μία συλλογή από ηχογραφήσεις της διετίας 1978-79, η οποία είχε κυκλοφορήσει σε βινύλιο δύο φορές (2004 και 2011) και εξαντλήθηκε. Είναι cult κυκλοφορία για εκείνους που έχουν ταχθεί υπέρ του παραδοσιακού doom και τη βρίσκουν με Cirith Ungol και St. Vitus. H παραγωγή ποικίλει, μιας που δεν είναι όλα τα κομμάτια ηχογραφημένα στον ίδιο χώρο, την ίδια περίοδο και κάποια από αυτά, σε ταξιδεύουν κατευθείαν στα 80s, αφού το ραφινάρισμα τους δεν είναι τέλειο.

Όσοι δεν πρόλαβαν να το εντάξουν στη συλλογή τους τώρα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν! Και για μας που μας αρέσει ο ήχος αυτός, ευκαιρία να αναπολήσουμε και να αναφωνήσουμε γραφικά “Δεν γίνονται οι μουσικές, όπως παλιά!”.

494

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.