MORGOTH: “Cursed to Live”

Το “Cursed”, το ντεμπούτο των Γερμανών Morgoth, είναι ο λόγος που σήμερα αυτή η μπάντα είναι ξανά ενεργή, ύστερα από δώδεκα χρόνια ακινησίας. Το “Cursed to Live” είναι η πρώτη τους live κυκλοφορία, δημιουργημένο σε μια εποχή live επιτυχιών για το συγκρότημα αφού ουσιαστικά σ’ αυτό επιδίδεται απ’ το reunion του μέχρι σήμερα.

Όπως ήταν φυσικό, στο “Cursed to Live” ακούγονται live όλα τα κομμάτια του debut album των Morgoth εξαιρουμένων των “Opportunity is Gone” και “Darkness”. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάσπαρτα και κομμάτια από τον δεύτερο δίσκο τους, “Odium”, ίσα ίσα για να δικαιολογήσουν το reunion ως προς την ιστορία τους και όχι για ένα μόνο album.

Οι Morgoth είναι πιθανότατα πολύ καλύτερη live μπάντα απ’ ότι συνήθιζε και αυτό φαίνεται με τη ζωντανή αυτή κυκλοφορία που τους κολακεύει ιδιαίτερα. Τα κομμάτια έχουν παιχτεί άψογα και με προφανώς ανανεωμένο ήχο λόγω των χρόνων. Από τη μεριά όμως του κοινού υπάρχει λιγοστή ανταπόκριση κι έτσι ο δίσκος ακούγεται σαν μια απλή επανηχογράφηση των κομματιών με φτωχό φόντο ήχου  εξαιτίας του χώρου όπου ηχογραφήθηκε.

Γενικά το συγκρότημα δίνει πολλά στη reunion και επετειακή για το ντεμπούτο του περιοδεία, η οποία πέρασε και από τη χώρα μας σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό show. Το “Cursed to Live” επισφραγίζει τη live ποιότητα του Γερμανικού death σχήματος σήμερα και σίγουρα αποτελεί μια άξια προσθήκη στη λίστα των οπαδών τους και μη.

412