HAWKWIND: “Onward”

Το να κάνεις κριτική σε νέο δίσκο των Hawkwind είναι για μένα σαν το σπιτικό φαγητό, δηλαδή πάντα όμορφο και γευστικό χωρίς πολλές εκπλήξεις απλά με μερικές παραλλαγές έτσι για να νοστιμίζει όποτε έχει όρεξη η καλή μαμά…

Το “Onward” λοιπόν σηματοδοτείται από την επιστροφή του Tim Blake όπου με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει επαναλαμβάνει τη συνταγή που τους έκανε λατρεμένους και όλα αυτά βέβαια συντονίζονται και ενορχηστρώνονται από τον ηγέτη της μπάντας, τον 71χρονο Dave Brock. Οι prog, space, psychedelic και ambient αναφορές έχουν ξανά την τιμητική τους ντυμένες με εκείνες τις ξεχασμένες αλλά φανταστικές διαστημικές μελωδίες που κάνουν τους  Hawkwind ξεχωριστούς.

Όλο το album είναι ένα μαγικό χαλί που σε ταξιδεύει σε ουρανούς και μέρη που μόνο οι Hawkwind γνωρίζουν να σε ξεναγούν. Η έμπνευση στο “Onward” καλά κρατεί καθώς δεν λείπουν ούτε οι τα εκρηκτικά ξεσπάσματα ούτε φυσικά οι freak καταστάσεις. Βαριά η κληρονομιά που αφήνουν πίσω τους οι Hawkwind και το ευχάριστο είναι ότι παρά τα χρονάκια τους δεν πρόκειται να το βάλουν κάτω.

456