MANGOO: “Neverland”

Από μια πόλη της Φινλανδίας, γνωστή στον έλληνα στοιχηματία, έρχονται οι Mangoo. Η πεντάδα από το Τουρκού, μας παρουσιάζεται εδώ με το δεύτερο της άλμπουμ, “Neverland”, τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, “Neolithic” και αφού άλλαξαν αρκετές φορές άνθρωπο πίσω από τα τύμπανα, εδραίωσαν τη σύνθεση τους και φαίνονται έτοιμοι για πολλά.

Μουσικά έχουμε να κάνουμε με μία μίξη stoner, space rock και ψυχεδέλειας, με μουσικές αναφορές στους Rush και τους Yes, αλλά έχοντας και μια διάθεση πιο pop κάποιες στιγμές.

Με την πρώτη κιόλας ακρόαση κλέβουν τις εντυπώσεις αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το σύνολο έχει την απαιτούμενη ηχητική σταθερότητα που θα κρατήσει τον ακροατή αφοσιωμένο. Έχει, βέβαια, μεγάλες στιγμές, όπως το “Deathmint” που είναι το χιτάκι του δίσκου, το πιο κλασικό “Diamond in the rough” και το πολύ ενδιαφέρον “You, robot”, αλλά δεν νομίζω ότι θα εντυπωσιάσει ιδιαίτερα τα γυμνασμένα αυτιά του χώρου.

Οφείλετε, από την άλλη, να δώσετε ευκαιρία ακρόασης και να ελπίσετε, όπως και εγώ σε ένα μέλλον λαμπρότερο, μιας που δείχνουν να έχουν καλά στοιχεία.


471

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.