DEVILISH IMPRESSIONS: “Simulacra”

Μέσα στις καυτές κυκλοφορίες του φετινού καλοκαιριού δεν θα μπορούσε να μη συγκαταλέγεται το νέο album ενός εκ των καλύτερων πολωνικών σχημάτων, των Devilish Impressions.

“Simulacra” ονομάζεται ο τρίτος full-length δίσκος τους και αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση blackened death metal με μοντέρνα gothic στοιχεία.

Είτε είναι η εναλλαγή death και καθαρών φωνητικών σε script αλά Cradle of Filth (μόνο που εδώ γίνεται μόνο με αντρικά vocals), είτε είναι οι σκοτεινές μελωδίες παρμένες απ’ το gothic τσουβάλι των Moonspell, οι Devilish Impressions καταφέρνουν να παρουσιάσουν ξεχωριστές κολλητικές μελωδίες αλλά και συναισθήματα μέσα από αυτές.

Μεγάλο ποσοστό του δίσκου καταλαμβάνει το γρήγορο συμφωνικό black metal, όπου φυσικά εντοπίζεται και η πιο “μοντέρνα” προσέγγιση χάρη στη χρήση των synths. Ο συνολικός ήχος του “Simulacra” δεν διαφέρει ποιοτικά απ’ αυτόν του καθιερωμένου, έμπειρου και απαιτητικού σχήματος στον χώρο. Οι Devilish Impressions αφήνουν με το νέο τους εγχείρημα το δικό τους στίγμα, έναν ήχο όχι τόσο προσηλωμένο στο αισθητικά black κομμάτι του αλλά στο περιβάλλον που το ντύνει, μπλέκοντας το death με την οπερετικού στυλ ατμόσφαιρα των clean vocals και το συμφωνικό κομμάτι που αφήνεται στο να χαρακτηρίσει με λίγα λόγια το πρόσωπο τους.

411