TESSERACT: “Perspective” EP

Ομολογώ πώς όταν έπεσε στα χέρια μου το ντεμπούτο full length τους, “One” ήμουν λίγο διστακτικός με το τι θα ακούσω. Με το σπαθί τους όμως οι μοναδικοί TesseracT από το Reading της Αγγλίας κέρδισαν το σεβασμό μου και την εκτίμηση μου.

Άνθρωποι που δεν κάθονται ήσυχοι και φαίνεται ότι έχουν συνέχεια κάτι να προσφέρουν. Ενώ βρίσκονται ήδη σε ρυθμό δημιουργίας νέου δίσκου, βρήκαν χρόνο να κυκλοφορήσουν ένα EP που περιέχει 5 κομμάτια. Τρία κομμάτια από το “One” σε ακουστικές εκτελέσεις (Perfection, April, Origin), μία νέα προσέγγιση του “Eden” που για να τονίσει το update του πήρε δίπλα στον τίτλο του το 2.0. (δηλ. “Eden 2.0.”) και ένα φρέσκο ονόματι “Dream Brother”.

To “Perspective”, όπως δηλώνει και ο τίτλος του δίνει νέα προοπτική στη μουσική εικόνα των TesseracT. Εδώ ακούμε επιρροές από τους πολυαγαπημένους συμπατριώτες τους, Porcupine Tree και από τους Muse, ειδικά στα φωνητικά του Coleman.

Πολύ καλή δουλειά ΚΑΙ αυτή, ακόμα και αν δεν είναι όλα πρωτότυπες συνθέσεις, αλλά επανεκτελέσεις, είναι ένα δροσερό και γαργαλιστικό καλοκαιρινό σφηνάκι που θα μας κάνει να νιώσουμε καλά. Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα και την πολυπλοκότητα της μουσικής τους οι TesseracT μας κρατάνε παρέα με αυτό το μικρό διαμαντάκι, ώσπου να εξορύξουν το επόμενο μεγάλο πολύτιμο τους λίθο.

Σκύβω το κεφάλι μου μπροστά τους με σεβασμό και ευχαρίστηση!

465

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.