THE SAFETY FIRE: “Grind The Ocean”

Για κάποια χρόνια δυσκολευόμουν να χωνέψω την ταυτόχρονη ύπαρξη άγριων και ήρεμων φωνητικών, περισσότερο γιατί είχα κουραστεί με το κίνημα του Screamo, που μου χάλαγε λίγο το hardcore που αγαπούσα.

Για τον ίδιο λόγο, “σνόμπαρα” και συγκροτήματα σαν τους The Safety Fire. Σκεφτόμουν… Αν θέλεις να γίνεις μπάσταρδος γιος των Meshuggah, γιατί να ακούγεσαι τόσο ήσυχος; Κυκλοφορίες του τελευταίου χρόνου, όπως αυτές των Tesseract και των Textures, μου άλλαξαν τη γνώμη! Συν, κάτι ακόμη. Η αγάπη μου για τον πολύπλοκο ήχο των Meshuggah (επίσης τεράστια πρόσφατη κυκλοφορία)! Μπάντες, σαν τις προαναφερθείσες, συνέχισαν τον ήχο των Σουηδών, σε συνδυασμό με αυτόν των Sikth (ο οποίος αναφέρεται συνήθως ως djent και ας μη ξαναπώ τη γνώμη μου για τις ταμπέλες) και τoν έφεραν πιο κοντά σε αυτόν των At the drive in.

Progressive ήχος με όμορφες εναλλαγές φωνητικών, καθαρή παραγωγή και όμορφο συναισθηματικά το παρόν άλμπουμ! Ευκολοάκουστο, παρόλο που είναι “προοδευτικό” και δεν κουράζει.

Οι The Safety Fire, Βρετανοί στην καταγωγή, στην δεύτερη δουλειά τους “Grind The Ocean”, μετά τον EP “Sections”, έρχονται για να ριζωθούν στο προσκήνιο! Highlights το “Dmb(Fdp)” και το 7λεπτο “Grind The Ocean”.

Αν το μουσικό στυλ των παραπάνω συγκροτημάτων είναι κάτι που ευχαριστεί το αυτί σας, νομίζω πως το  “Grind The Ocean”  είναι για εσάς!

405

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.