GRΕΑT WHITE: “Elation”

Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει χαμός με τις απανωτές μηνύσεις ανάμεσα στον χαρισματικό frontman, Jack Russell και στα υπόλοιπα μέλη των Great White σχετικά με το ποιός έχει τα δικαιώματα πάνω στο όνομα της μπάντας. Και πραγματικά κάτι τέτοιο είναι λυπηρό για ένα συγκρότημα που μας έχει χαρίσει στο παρελθόν απίστευτους δίσκους.

Μέχρι τώρα φαίνεται πως την “μάχη” κερδίζουν οι υπόλοιποι Great White και με νέο τραγουδιστή (εδώ και κάποια χρόνια σε live εμφανίσεις), τον σπουδαίο Terry Ilous (XYZ), κυκλοφορούν το ολοκαίνουριο “Elation”. O κιθαρίστας του γκρουπ, Mark Kendall δηλώνει πανευτυχής: “είμαι υπερήφανος για το νέο άλμπουμ και τέτοια χαρά έχω να νοιώσω από όταν ήμουν εννέα χρονών που αγόρασα την πρώτη μου κιθάρα! Είναι μια νέα και “καθαρή” αρχή για την μπάντα και νοιώθω σαν παιδί που βρίσκεται σε μαγαζί με γλυκίσματα!”.

Εκτός από τον Mark Kendall στις κιθάρες και τον Terry Ilous στα φωνητικά το συγκρότημα απαρτίζεται από τους Michael Lardie (κιθάρα, πλήκτρα), Αudie Desbrow (τύμπανα) και τον νεοφερμένο Scott Snyder στο μπάσο. Επίσης ο Michael Lardie ευθύνεται και για την παραγωγή του νέου άλμπουμ. Το “Elation” περιλαμβάνει 12 δυνατά blues-hard rock τραγούδια “σημαδεμένα” από τους Great White του παρελθόντος αλλά συγχρόνως με μια φρέσκια προσέγγιση και με την φωνάρα του Terry Ilous να κλέβει τις εντυπώσεις! Πραγματικά αυτός ο τύπος το “έχει” μέσα του και δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά λαρύγγια στην hard rock σκηνή τα τελευταία 20 και κάτι χρόνια!

Κομμάτια σαν τα “Heart Of A Man”, “Love Train” και “Something For You” κοιτούν κατάματα τραγούδια-ύμνους των Great White του παρελθόντος! Δυνατές κιθάρες με “βρώμικο” ήχο, συναίσθημα και έναν Terry Ilous να τραγουδάει με τσαμπουκά σαν να είναι εικοσάχρονος!! Το “Shotgun Willie’s” είναι ένα ακόμα σπουδαίο δείγμα των Great White εν έτη 2012. Ψυχωμένο Rock ‘N Roll με πολύ καλές ενορχηστρώσεις και πιασάρικες μελωδίες που σε συνεπαίρνουν. Πολύ καλά επίσης είναι και τα “Just For Tonight” με την 80s αίσθηση και τις επιρροές από XYZ, “Promise Land” και το groovier “Resolution”. Το “Elation” είναι σίγουρα από τις ευχάριστες εκπλήξεις για το 2012 και ένα δυναμικό comeback απο μια μπάντα που όλοι οι οπαδοί αυτής της σκηνής αγαπάμε!

608