MARDUK: “Serpent Sermon”

Τρία, σχεδόν, χρόνια μετά το “Wormwood” κι ένα χρόνο μετά το μικρό EP “Iron Dawn”, οι Νορβηγοί Marduk επιστρέφουν με τον δωδέκατο studio δίσκο τους κι ευτυχώς με μια πολύ καλή προσθήκη στη δισκογραφία τους.

Το “Serpent Sermon” είναι η δυναμικότερη στιγμή των Marduk τα τελευταία χρόνια παρουσίας τους. Η μουσική κρατώντας τον γνωστό ήχο του συγκροτήματος φέρει τα heavy riffs και τη παρατηρητική δύναμη που υπόσχεται το συγκρότημα με κάθε κυκλοφορία του αλλά σχεδόν ποτέ με τέτοια έννοια. Τα φωνητικά του Rostén είναι για άλλη μια φορά σε άψογα επίπεδα κι ευτυχώς πάνε λίγο παραπέρα από απλές και μόνο ερμηνείες.

Ο δίσκος όμως δεν είναι εξ’ ολοκλήρου γρήγορο black metal με τάσεις… επίθεσης. Υπάρχουν και οι πιο χαμηλών τόνων στιγμές όπου κυριαρχούν οι χαοτικές κιθάρες και τα σχεδόν μελαγχολικά φωνητικά. Η παραγωγή του “Serpent Sermon” δεν ξεχωρίζει απ’ τους προκατόχους του, μένοντας απλά σε ικανοποιητικά επίπεδα. Όσο για τη διάρκεια του, σίγουρα είναι κι αυτή ένα συν με τα δέκα κομμάτια του να αντιπροσωπεύουν άξιες επιλογές και συνθέσεις.

520