TRIOSCAPES: “Seperate Realities”

Θεωρούσα πάντα έξυπνες απόπειρες εκείνες, που συνδύαζαν rock-metal στοιχεία με κάποτε αντίθετες έννοιες, όπως το jazz.

Η πρώτες κρυάδες γρήγορα εξασθένησαν όταν απέκτησαν τα πρώτα Atheist βινύλια και όταν συγκροτήματα σαν τους Dillinger Escape Plan έσκασαν μύτη. Αλλά και πρόσφατα, είδαμε δουλειές που έφεραν τις δύο εκείνες μεριές του φεγγαριού μαζί. Diablo Swing Orchestra, Öresund Space Collective, Kilimanjaro Darkjazz Ensemble κτλ.

Στην προκειμένη περίπτωση, ένας ήδη ύποπτος τέτοιας απόπειρας, μπασίστας των Between the Buried and Me, Dan Briggs, με σκοπό να δώσει μία μοναδική συναυλία ερμηνεύοντας το “Celestial Terrestrial Commuters” των Mahavishnu Orchestra (μοναδικό jazz fusion σχήμα του κιθαρίστα John McLaughlin), επικοινώνησε με τους φίλους του Walter Fancourt (τενόρο σαξόφωνο και φλάουτο) και Matt Lynch (τύμπανα) για να συνδράμουν. Επειδή το εγχείρημα ήταν επιτυχές και διασκεδαστικό για τους ίδιους, αποφάσισαν να το συνεχίσουν, συνέθεσαν και ηχογράφησαν το “Seperate Realities” για λογαριασμό της Metal Blade Records.

Σε καμία περίπτωση, δεν έχουμε να κάνουμε με μία metal κυκλοφορία, αλλά υπάρχουν αναφορές ψυχεδελικού rock, ρυθμών που χρησιμοποιούνται συνεχώς στο metal, ένας αέρας Zappa (όπως σοφά αναφέρει και το δελτίο τύπου) και σε στιγμές, μου θυμίζουν τους πολυαγαπημένους μου Ozric Tentacles! Η απουσία κιθάρας δεν ξενίζει καθόλου, μιας που το σαξόφωνο μαζί με τους τρελούς ρυθμούς των μπασογραμμών γεμίζουν απόλυτα την μουσική εικόνα.

Αν σας ενδιαφέρει το jazz fusion, δε θα χάσετε αν το αποκτήσετε! Αν από εκεί και πέρα, οι “μαθηματικές” εξισώσεις σας κουράζουν τα αυτιά, ε, αφήστε το καλύτερα!
Όντας ορχηστρικό, θα συνοδεύσει αρκετά τα αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω κρατήσει για το καλοκαίρι, μιας και ήταν αυτό που έψαχνα ακριβώς για το συγκεκριμένο σκοπό.

637

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.