AΤΟΜA: “Skylight”

Πώς να μην κράξω; Αμάν πια με τις ταμπέλες, ρε εταιρίες! Διαγωνίζεστε στην δημιουργία φαντασμαγορικών νέων μουσικών ιδιωμάτων; Τι σημαίνει Apocalyptic post rock/metal;

Οκ, εδώ πράγματι έχουμε κάτι που δύσκολα περιγράφεται, αλλά έχω κουραστεί με όλες αυτές τις ταμπέλες. Μπορώ να πω όμως, πώς το δελτίο τύπου, κατά τα άλλα, περιγράφει όμορφα το τι γενέσθαι.

Οι AtomA είναι νέο συγκρότημα, αν και οι μουσικοί του μόνο καινούργιοι δεν είναι στα μουσικά δρώμενα, και έρχονται με το παρθενικό τους άλμπουμ, να μας ταξιδέψουν στο γαλαξία (όχι το σούπερ μάρκετ). Οι δύο φίλοι, με ονόματα όποιος-τα-προφέρει-σωστά-κερδίζει, Ehsan Kalantar και Siavosh Bigonah, γνωστοί από τους Doom-metalers Slumber, με την προσθήκη του Marcus Hill, με έδρα την Στοκχόλμη, αποφασίζουν να μας πουν την ιστορία δύο αστροναυτών που αηδιασμένοι από την καταστροφή που έφερε το ανθρώπινο γένος στον πλανήτη Γη, ταξιδεύουν στο διάστημα προσπαθώντας να βρουν το νέο τους σπίτι. Μάλιστα, για να μας δικαιολογήσουν την αηδία τους, γύρισαν και video για το “Bermuda Riviera” (υπάρχει στο youtube).

Η μουσική των ΑtomA ταξιδεύει ανάμεσα σε αισθητική soundtrack (Vangelis-style), με πινελιές των πρωτοπόρων συμπατριωτών τους Opeth, και περίβλημα electro-goth. Space κατάσταση κατά μήκος του άλμπουμ με, ως επί το πλείστον, καθαρά φωνητικά, με τέλεια αρμονία ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών οργάνων και ως αποτέλεσμα ένα αστρικό ταξίδι. Σκέφτομαι τα live τους με film projection από κάποιο πλανητάριο, που θα χαζεύει κάθε εγκέφαλο. Δικαιώνεται και το artwork, που σίγουρα βοηθάει στο να καταλάβει κανείς το τί θέλει η μπάντα να πει με τη μουσική της!

Είστε AtomA! Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και ο κόσμος θα τους αγκαλιάσει τόσο, όσο δεν αγκάλιασε τους Slumber!

445

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.