MAN.MACHINE.INDUSTRY: “Lean Back, Relax and Watch the World Burn”

Φίλε μαλλιά, ή εσύ με το μισοξυρισμένο κεφάλι και τις ψηλές μπότες που σου αρέσουν οι κιθάρες των Ministry, οι μελωδίες των White Zombie, τα πομπώδη Rammstein-ικά riffs και τα Manson-ικά φωνητικά, με κατά περιόδους NIN αισθητική, διάβασε προσεκτικά.

Οι Man.Machine.Industry (παρακαλείστε να μην λησμονείτε τις τελίτσες) μας έρχονται από τη Σουηδία και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με ονόματα όπως Sonic Syndicate, Deathstars, Sparzanza και άλλους. Αν και υπάρχουν από το 2000, η επιτυχία ήρθε το 2007, όταν και τους δόθηκε η ευκαιρία να εμφανιστούν δύο video clip τους σε video game για παιχνιδομηχανές και το 2009 να συμμετάσχουν στο μεγάλο Sweden Rock Festival. Φτάνουμε λοιπόν, στο σήμερα. Μετά από το ακολουθούμενο από καλές κριτικές “White Trash Devil In a Jesus Christ Pose” του 2010, που περιείχε μία ενδιαφέρουσα διασκευή του “Running Free”, έρχεται φέτος το Lean Back, Relax and Watch the World Burn. Εκτός από τις κλασσικές επιρροές Industrial Metal που αναφέρθηκαν στην εισαγωγή, ένας άνεμος post-punk αποπνέει κατά τη διάρκεια του album, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη διασκευή στο “Eighties” των Killing Joke, στο οποίο συμμετέχει ο Jens Westin των hardrockers Corroded.

Μην περιμένεις, βέβαια να ακούσεις κάτι που αναταράσσει τα ήρεμα νερά της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά το album είναι απολαυστικό και ευκολοάκουστο σε όλη του τη διάρκεια. Από το metalcore “To A Blood Red Sky”, το White Zombie-ικο “We Are The Walking Dead”, το ομώνυμο που φέρνει στο μυαλό τον αγαπημένο Marilyn, το ρομαντικό “Τhe Cage” ως τη διασκευή στο “Eighties” και τον επίλογο- απαγγελία που δυστυχώς είναι στα Σουηδικά και δεν θα το καταλαβαίνει το σύνολο του κοινού, ο δίσκος κινείται σε πολύ καλό επίπεδο και παικτικά, και από άποψη παραγωγής, μιας που έχουν και δικό τους στούντιο.

Όσοι φτάσανε ως εδώ, θα ήταν καλό να το εμπιστευτούν τουλάχιστον για λίγες ακροάσεις, αφού πιστεύω πώς στο τέλος, το “Lean Back, Relax And Watch The World Burn” θα τους κερδίσει.


379

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.