RAGE: “Wings Of Rage"

Όταν έχεις να κάνεις με ένα νέο album των βετεράνων metallers Rage, τότε ξέρεις τι να περιμένεις. Αγνό heavy/power metal, με πιασάρικα riffs και solos γεμάτα old school feeling, είναι τα ατού των Γερμανών θρύλων καθώς επίσης και οι έξυπνες συνθέσεις που σε κερδίζουν μουσικά. Το ‘’Wings Of Rage”, όπως ονομάζεται το νέο album τους, φαίνεται να μη ξεφεύγει από τα στάνταρ της μπάντας και δείχνει για ακόμη μια φορά γιατί οι Rage δικαίως θεωρούνται ως μία από τις καλύτερες μπάντες στο χώρο του metal.

Η αλήθεια είναι, ότι εδώ και πάνω από 30 χρόνια οι Γερμανοί heavy/power metallers έχουν κερδίσει μια θέση στους κορυφαίους του είδους βγάζοντας κάποια από τα διαμάντια της heavy/power σκηνής. Από 1983 ως Avenger και έπειτα το 1986 έως και σήμερα ως Rage, οι βετεράνοι του heavy/power έχουν γράψει χρυσές σελίδες στην ιστορία του heavy metal γεμάτη από studio albums, Eps, demos, live album, compilation, ζωντανές εμφανίσεις ανά τον κόσμο και γενικά δε σταματούν να κηρύττουν το metal ανελλιπώς μέχρι και σήμερα. Το ‘’Wings Of Rage”, είναι το 23ο επίτευγμα τους και έρχεται να μας γεμίσει με τη ζωντάνια που βγάζουν σε κάθε δίσκο τους οι Γερμανοί metallers.

Οι Rage, έχοντας καταπιαστεί από απαρχής τους με το heavy/power ήχο, καταφέρνουν να μας παρουσιάσουν ένα δικό τους μίγμα heavy/power, με αρκετά speed στοιχεία βασισμένα πάνω σε old school φόρμες, χωρίς όμως να λείπει και η φρεσκάδα του μοντέρνου. Και όχι προς Θεού, δεν έχουν καμία σχέση με το μοντέρνο metal απλά ο ήχος τους δε θεωρείται ξεπερασμένος, βγάζοντας ζωντάνια και έχοντας φρέσκες ιδέες κάθε φορά σε κάθε album με αποτέλεσμα να ακούγονται πιο κοντά στο σήμερα.

Το ‘’Wings Of Rage”, δε διαφέρει και πολύ από τη νοοτροπία της μπάντας που θέλει κάθε album να είναι κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, με βάση τα πιασάρικα riffs, τα γεμάτα ενέργεια solos και τις έξυπνες συνθέσεις που σου κολλάνε στο μυαλό κάθε φορά που τις ακούς. Από το εναρκτήριο ‘’True” με το killer-riff, στο πιασάρικο ‘’Let Them Rest In Peace” και από την μελωδική μπαλάντα ‘’Shine A Light” στο speed-άτο ‘’HTTS 2.0’’, οι Rage έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα δίσκο που θα σε κρατήσει κολλημένο στη θέση σου, με το stop/pause να μην έχει καμία μα καμία σχέση και θέση στο CD player σου. Η ικανότητα των Γερμανών να μπορούν να βρίσκονται μαγικά στο κεφάλι σου και να ξέρουν τι να σου δώσουν, είναι τρομακτική και η ακρίβεια τους να το πετυχαίνουν περνά τα όρια της πραγματικότητας όντας κάτι το φανταστικό.

Ακόμη ένα στοιχείο που κάνει τους Rage να ξεχωρίζουν και να κατέχουν μία υψηλή θέση στο χώρο του heavy metal, είναι το γεγονός ότι αν και old school μπάντα μπορούν και ακούγονται φρέσκοι και με απίστευτη ζωντάνια σε σημείο να τους θεωρείς ως group του σήμερα. Και όμως, συμπληρώνουν 36 χρόνια ζωής! Μπορεί ο ήχος τους να ξεπηδά από τα πιο τρελά χρόνια του metal, όμως οι ιδέες, οι συνθέσεις και η παραγωγή του κάθε δίσκου τους ακούγεται σα να πηγαίνει με τα νερά της σημερινής σκηνής. Η μουσική των Rage, δείχνει να ταιριάζει σε κάθε εποχή, να είναι τόσο φρέσκια και με τόση ενέργεια όπως κάθε νέο σχήμα που προσπαθεί να πετύχει τους στόχους του και ίσως αυτό να είναι και το μεγαλύτερο επίτευγμα της μπάντας. Αυτό τους κάνει αγαπητούς σε κάθε οπαδό, αφού του μεταδίδουν αυτή τη θετική αύρα που είναι διάχυτη στο group και είναι απαραίτητη γνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κοινό σήμερα. Οι Rage, καταφέρνουν να σε κάνουν να ξεχαστείς για όσο διαρκεί ο δίσκος τους και να σε μεταφέρουν σε πιο ευχάριστες μουσικές διαδρομές και εποχές.

Επίσης, οι Γερμανοί metallers έχουν ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο που τους ξεχωρίζει από τις άλλες μπάντες του χώρου. Δύσκολα ακούς ένα album τους και βρίσκεις κάποιο κομμάτι που υστερεί σε μεγάλο βαθμό. Είναι λες και έχουν βρει τη μαγική φόρμουλα που δημιουργεί μόνο επιτυχημένα τραγούδια. Ποιο να ξεχωρίσεις, ανάμεσα στα ‘’True”, ‘’Let Them Rest In Peace”, ‘’HTTS 2.0″, ‘’Chasing The Twilight Zone” και ‘’Shine A Light”; Νομίζω, ότι δύσκολα διαλέγεις και πάντα κάθε φορά θα αλλάζεις γνώμη. Ακόμη και το ολίγον συμφωνικό ‘’A Nameless Grave”, έχει τη δική του χάρη και είναι το κάτι άλλο μέσα σε ένα δίσκο που κοχλάζει καυτό ατσάλι. Παίζει το ρόλο του πυροσβεστικού, της ηρεμίας πριν τη καταιγίδα από heavy/power riffs που βρίσκεται προ των πυλών. Και θα σταθώ εκ νέου στο ‘’Shine A Light”, καθώς πρόκειται για μία από τις καλύτερες μπαλάντες που έχω ακούσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μια σύνθεση που σε γεμίζει ανατριχίλα και σου προκαλεί δέος στο άκουσμα της. Σε βυθίζει στη μελωδική πλευρά των Rage Και δε σε αφήνει να επιπλεύσεις παρά μόνο όταν τελειώσει και η τελευταία νότα της. Τότε μόνο καταλαβαίνεις ότι είσαι ζωντανός και προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου. Ένα τραγούδι απίστευτης ομορφιάς από μία μεγάλη μπάντα.

Το ‘’Wings Of Rage”, βάζει γερή υποψηφιότητα για album της χρονιάς πριν ακόμα αυτή μπει για τα καλά. Οι συνθέσεις, τα riffs, τα solos, η παραγωγή, είναι όλα στην εντέλεια κάνοντας δίσκο να μοιάζει με υπερπαραγωγή. Οι Rage κρατούν το πνεύμα του heavy metal ζωντανό, για αυτό και αξίζουν να βρίσκονται σε υψηλή θέση στα ακούσματα μας. Ένα τίμιο album, από μία μπάντα που γνωρίζει τη λέξη τιμιότητα και την έχει κάνει λεζάντα στο όνομα της. Ο Peavy και η παρέα του, γνωρίζουν από καλό heavy metal και το ‘’Wings Of Rage” είναι πέρα για πέρα αυτό που αντιπροσωπεύει η μπάντα 30 και βάλε χρόνια τώρα. Keep The Spirit Alive, Guys!!

RAGE “Let Them Rest In Peace” – video link

1069

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.