KAWIR: “Adrasteia”

Οι βετεράνοι του Pagan Black Metal, Kawir, επιστρέφουν στην δισκογραφία με το όγδοο album τους,  που ονομάζεται “Adrasteia”. Αυτή είναι η τρίτη τους κυκλοφορία από την δισκογραφική εταιρεία Iron Bonehead, στην οποία υπέγραψαν το 2016. Η οποία, φαίνεται ότι τους έχει κάνει πιο παραγωγικούς αλλά και πιο δραστήριους, με αποτέλεσμα την εμφάνισή τους σε όλο και περισσότερα festivals σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης.

Το Ελληνικό σχήμα διατηρεί σταθερή την ποιότητα, καθώς και την “τραχύτητα” της μουσικής του, στις 6 νέες συνθέσεις που περιλαμβάνει η “Αδράστεια”. Οι στίχοι είναι αμιγώς Ελληνικοί και αφορούν την μυθολογία και τα θεατρικά έπη των αρχαίων Ελλήνων. Ο Αλέξανδρος (από τους Macabre Omen) έχει αναλάβει όλα τα καθαρά φωνητικά τους και ο Porphyrion, τα brutal. Συμμετέχουν επίσης, η Lindy-Fay Hella με τα αιθέρια φωνητικά της στο ακουστικό “Colchis” και ο Ashmedi (Melechesh) με ένα κιθαριστικό solo στο υπερηχητικό “Danaides”.

Τα τραγούδια τους εμπλουτίζονται ηχητικά είτε μέσω χορωδίας (“Tydeus”) είτε με ένα πνευστό όργανο (“Atalanti”, “Limniades”), αλλά κατά βάση παραμένουν στο γνώριμο στυλ της μελωδικής black metal μουσικής, που προέρχεται από την χώρα μας.  Η “Μηδεία” που κλείνει τον δίσκο είναι η πιο ενδιαφέρουσα σύνθεση, από πλευράς τεχνικής, μιας και οι κιθαρίστες “παίρνουν φωτιά” σε αυτό.  

Όσοι έχετε ακούσει έστω και έναν παλιότερο δίσκο των Kawir, ξέρετε τι να περιμένετε. Εάν σας αρέσει η μουσική τους, δεν θα απογοητευτείτε από την νέα τους δουλειά.
   
https://www.facebook.com/kawirblackmetal

Kawir – Limniades

894

profile photo
About Αχιλλέας Noir 42 Articles
Ξεκίνησε στα 11 του έτη να συλλέγει rock και metal μουσική. Έχει υπάρξει μέλος τοπικού rock συγκροτήματος, ραδιοφωνικός παραγωγός, DJ και αρθρογράφος. Ακόμα ψάχνει για τον τέλειο συνδυασμό μελωδίας, ρυθμού, αρμονίας και ψυχής στην κιθαριστική μουσική. Το τι σημαίνει “ψυχή της κιθαριστικής μουσικής”, το γράφει στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στο μέλλον.