DIABOLIC NIGHT: “Beyond The Realm”

Όταν οι βετεράνοι του heavy/black metal Venom έκαναν την εμφάνισή τους και εισήγαγαν στη σκηνή του metal αυτό το “σκοτεινό” είδος, σίγουρα δεν περίμεναν ότι κάποια στιγμή θα έφταναν να είναι ένα group-είδωλο για πολλές νέες μπάντες του ακραίου ήχου. Οι Diabolic Night, στα βήματα των Venom λοιπόν, καταφέρνουν στο ντεμπούτο τους “Beyond The Realm”, να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή ενός “επιθετικού”, “σκοτεινού” ήχου.

Οι Γερμανοί black/speed metallers, δημιουργήθηκαν το 2013 ως ένα solo project του πολυτάλαντου μουσικού Heavy Steeler, που ήθελε ν’ αποδείξει ότι με τα κατάλληλα υλικά μπορείς να σφυρηλατήσεις “μαύρο”, “καυτό” ατσάλι. Μέχρι και σήμερα, το group έχει κυκλοφορήσει ένα demo και ένα EP το 2014 και το single “Infernal Power” την επόμενη χρονιά. Το “Beyond The Realm”, είναι η  πρώτη τους δισκογραφική προσπάθεια και αποδεικνύεται ως μία ώριμη και γεμάτη “μαυρίλα” κυκλοφορία, που μάλλον αισιοδοξία θα γεμίσει τους φίλους του ακραίου ήχου.

Οι Diabolic Night ή καλύτερα το solo project του Heavy Steeler, συνδυάζει με περισσή μαεστρία την επιθετικότητα του speed metal με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα του black metal, δημιουργώντας ένα κολασμένο μίγμα ακραίου ήχου. Με τη συμμετοχή δε του Christhunter πίσω από το drum kit, το album γίνεται ακόμη πιο “μαύρο”, ακόμη πιο “επιθετικό”.

Αυτό που καταφέρνει ο Heavy Steeler με το “Beyond The Realm”, είναι να προσφέρει ένα φρέσκο δίσκο γεμάτο ένταση και “μαυρίλα” με ’80s αναφορές, όπου ναι μεν θα τιμάει τους προγόνους του είδους, αλλά δε θα σε κάνει να ανατρέχεις στο παρελθόν για συγκρίσεις, απλά θα σου δείχνει το μέλλον του ακραίου ήχου και πως θα κινηθεί το project στο σήμερα. Με συνθέσεις που “σκοτεινιάζουν” το μυαλό σου με το άκουσμα και μόνο και με μία ατμόσφαιρα βγαλμένη κατευθείαν από  τα “καζάνια της κολάσεως”, ο πολυτάλαντος μουσικός θέλει να σε βυθίσει στα πιο “μαύρα” όνειρά σου και να σε ταξιδέψει μέχρι τις πύλες του Άδη, στα έγκατα της Γης.

Από το εισαγωγικό instrumental “Towards Forgotten Paths” μέχρι το τέλος του δίσκου και το “Descension Into Dying Spheres”, το ξύλο είναι ανελέητο, τα προστάγματα επίθεσης δε σταματούν και τα χτυπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο. Το black έπος “Sovereign Of Doom”, η “μαυρίλα” του “Crescent Moon Rise”, η thrash-ιά του “Infernal Power”, σίγουρα θα σου δώσουν αυτό που χρειάζεσαι από ένα τέτοιο album και σίγουρα θα σε συνοδεύουν για αρκετή ώρα μετά την ακρόαση. Το album δείχνει να πηγάζει από τα “βαθύτερα πηγάδια του Άδη” και του κάτω κόσμου, με την ατμόσφαιρα να παίζει καταλυτικό ρόλο, ενώ και οι ερμηνείες του Steeler είναι διαολεμένα εξαιρετικές έως τρομακτικές.

Σε μ;iα εποχή που η μουσική τείνει να ακούγεται σχεδόν ίδια σε όλα τα groups, ο Heavy Steeler σου δίνει “τροφή για σκέψη” με το τι μπορείς να πετύχεις αν γυρίσεις πίσω στις ρίζες σου, συγκεντρώσεις τα κατάλληλα υλικά και τα φέρεις στα μέτρα της σημερινής πορείας του ακραίου ήχου. Το “Beyond The Realm”, είναι ένας λόγος να αγαπήσεις τη black εκδοχή του metal και σίγουρα ένας λόγος να πιστεύεις ότι έρχονται καλύτερες μέρες για τον ακραίο ήχο. Νομίζω από τις καλύτερες κυκλοφορίες στο χώρο του και γιατί όχι από τις καλύτερες της χρονιάς. Οι φίλοι του είδους, “θα το λιώσουν” στα σίγουρα.

https://www.facebook.com/DiabolicNight/

Diabolic Night – Sovereign of Doom

529

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.