KAMCHATKA: “Hoodoo Lightning”

Ο Σουηδικός ακρογωνιαίος λίθος επέστρεψε!

Δυναμικό come back στα συναυλιακά και δισκογραφικά δρώμενα, ενός εκ των κορυφαίων hard/ blues rock συγκροτημάτων της Σουηδίας, και όχι μόνο. Έπειτα από ένα αναπάντεχο διάλειμμα το 2017, λόγω κάποιων ατυχών συγκυριών και ορισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, πλέον χαίρουν άκρας υγείας και βρίθουν δημιουργικότητας. Έτσι, 4 χρόνια μετά το “Long Road Made of Gold” και 1 από το “Stone Cold Shaky Bones 7” , ετοιμάζονται να βγουν στον δρόμο για να το γιορτάσουν με νέο δίσκο στις αποσκευές τους, με τον τίτλο “Hoodoo Lighting”, παρέα με τους έτερους Σουηδούς Graveyard και τους  Αμερικανούς Clutch.

Οι Kamtchaka δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έμπειροι μουσικοί, με περίσσιο ταλέντο, έχοντας στη σύνθεσή τoυς το “πολυεργαλείο” που ακούει στο όνομα Per Wiberg (Spiritual Beggars, Opeth, King Hobo, Siena Root), ξέρουν τι θέλουν, καθώς και τον τρόπο να το πετύχουν.

Η μουσική τους βαθιά ριζωμένη στα ’60s-’70s, από όπου αντλούν στοιχεία χωρίς να ακούγονται ρετρό, και με μία μοντέρνα προσέγγιση παραγωγής, αποφεύγουν τις παγίδες και βρίσκουν την τέλεια ισορροπία ηχητικά, κάνοντας το Σουηδικό τρίο να ακούγεται πιο σκληρό, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με μία πιο ζωντανή προσέγγιση στην εκτέλεση των κομματιών.

Ο δίσκος είναι 100% προϊόν “made in Sweden”, όπου μέσα από τα 10 κομμάτια διάρκειας 40 λεπτών σε ταξιδεύει κάπου στην Spice-era περίοδο των Spiritual Beggars, τις πρώιμες δουλειές των Mustach (βγάζουν καινούριο δίσκο) και των Quill, καθώς και των πιο μοντέρνων Siena Root. Δεν ακούγονται τόσο “παλιακοί” όσο οι Graveyard, ούτε τόσο fuzz όσο οι Dozer με τους Lowburn, παρόλα αυτά κατέχουν περίοπτη θέση στο hard/ blues rock στερέωμα. Με λίγα λόγια, ο δίσκος “στάζει Σουηδίλα”. Έτσι, λιτά και απέριττα.

Από τα κομμάτια εύκολα ξεχωρίζουμε την τριπλέτα “Fool”, “Rainbow Ridge” και “Supersonic Universe”, σαν τα highlights του δίσκου, ακολουθούμενα από τα πιο “ορμητικά” θα λέγαμε “Monster” και “Let It Roll”, τα οποία σου βγάζουν μία πιο live αίσθηση και σίγουρα θα αποτελέσουν μέρος του προσεχούς setlist. Στο “Stay in the wind” εναλλάσσονται τα φωνητικά μεταξύ Andersson και Wiberg, μέσα σε μία υποτονική ατμόσφαιρα, για να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς blues/heavy rock ρυθμούς στα “El Hobre Dorado” και “Α Drifter’ s Tale”. Ηχητικά συναντάμε μία πιο “σκληρή” εκδοχή της μπάντας και είναι προφανές ότι υπάρχει ένα νέο επίπεδο ενέργειας που λάμπει μέσω του “Hoodoo Lightning”.

Ο δίσκος κυκλοφορεί σε ψηφιακή μορφή στις 29/11 και σε φυσικό format στις 6/12, μέσω της Border Music. Όσοι δεν μπορούν να περιμένουν, ας πάρουν μία γεύση του “Rainbow Ridge”, μέσα από τη σελίδα bandcamp του συγκροτήματος. Για τους υπόλοιπους, “Patience is a virtue”.

https://www.facebook.com/Kamchatkaofficial/

Rainbow Ridge – video link

451

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...