ZERESH: “Farewell”

Το 2019 δεν σταματά να γεννά “διαμαντάκια” και το “Farewell” album των Zeresh δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι Zeresh λοιπόν, είναι το προσωπικό project της Tamar Singer από το Ισραήλ, μιας εξαιρετικής, ιδιαίτερης και μοναδικής φωνής που σε “στοιχειώνει” από το πρώτο άκουσμα.

Την Tamar την είχα ήδη λατρέψει στο album του άλλου σχήματος που συμμετέχει, τους Cruel Wonders, αλλά ανυπόμονα περιμένω και την συνεργασία της με τους πλέον βετεράνους της neo-classical/dark ethereal σκηνής, Autumn Tears, μιας που ο Ted Tringo (ο οποίος έχει κάνει mastering στο “Farewell”) μαγεύτηκε όταν την άκουσε.

Η Tamar έχει μία ιδιαίτερη χροιά που σίγουρα δεν συναντάς εύκολα. Όμως δεν είναι το μόνο της ατού. Η μαγεία της κρύβεται στο ότι η φωνή της δεν έχει ηλικία, δεν γνωρίζει καταγωγή και δεν αναγνωρίζει χωροχρόνο. Φωνή πραγματικά όμορφη και συγχρόνως “στοιχειωμένη”, σαν μία φωνή από άλλη δεκαετία, ίσως και αιώνα, που μπερδεύτηκε στην ραδιοφωνική συχνότητα που άκουγες και εκπέμπει τα “σκοτεινά” της νανουρίσματα από το παλιό της γραμμόφωνο.

Αυτό ακριβώς καταφέρνει μέσα από την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Zeresh. Να ξυπνήσει κάθε “φάντασμα” στο χώρο της ακρόασης και μέσα μας, κυρίως μέσα μας, σε μία τίμια, “γυμνή”, ακουστική, ambient folk με experimental και industrial πινελιές, μουσική αλήθεια.

Οι πιο έντονες και δυνατές στιγμές στο “Farewell”, είναι το συγκινητικό από κάθε άποψη “The Ways Of Death”, το Sol Invictus/:Of The Wand And The Moon:-μαγεμένο “Invictus”, το απόλυτα “στοιχειωμένο” “The Lake Isle Of Innisfree” και το επικό σε διάρκεια και υπέροχη μελαγχολία “A Farewell”. Τέσσερα τραγούδια που έχουν τη δύναμη να σε καλούν ακόμα και στον ύπνο σου για να τα ακούσεις ξανά και ξανά.

Σε άλλες εποχές, οι Zeresh θα ήταν ένα σχήμα που θα απολαμβάναμε από την World Serpent, την Cold Meat Industry ή και την 4AD, δίπλα στους Ataraxia, τους Sol Invictus και τους Nature And Organisation, όμως τώρα μας μαγεύει με έναν τρόπο παρόμοιο (και σε καμία περίπτωση ίδιο, ειδικά σε φωνητική χροιά) με αυτό της αγαπημένης μας Chelsea Wolfe, και η Tamar αξίζει κάθε τέτοια αναγνώριση, παρά το ακόμα πιο “σκοτεινό” και πειραματικό του ήχου της.

Απολαύστε υπεύθυνα, όπως και κάθε project στο οποίο η Tamar έχει προσφέρει τη φωνάρα της.

Tracklisting:
Past Existence
The Harvest Moon
The Ways Of Death
Whitening Shade
Invictus
A Farewell
The Lake Isle Of Innisfree
Virtues
All Perished

https://zeresh.bandcamp.com

Zeresh – The Ways Of Death



559

Avatar photo
About Σπύρος Χονδρογιάννης 84 Articles
Ένα Δωμάτιο χτισμένο από σάρκα, αίμα και νότες. Συνήθως μαύρο, ενίοτε γκρι, ίσως κλειδωμένο αλλά κυρίως ανοιχτό για να μοιραστεί τους ήχους του με αυτούς που θέλουν να ακούσουν.