MILLENNIUM: “A New World”

Πείτε μου ποιος δεν θυμάται όταν του λένε για τους Βρετανούς Millennium, να του έρχονται στο μυαλό κομματάρες όπως το “The Devil Rides Out”, “Magic Mirror”, “The Traveller”, από εκείνο το επικό ομώνυμο άλμπουμ του 1984…

Και εν έτει 2019 πλέον, το μικρόφωνο του Mark Duffy οδηγεί την κούρσα των Millennium και μας δίνει τον τρίτο δίσκο τους κατά σειρά, ονόματι “A New World”, με κάποιες μικροαλλαγές στο line up του 2017 και το “Awakening”.

“Φρέσκοι” και “full on” οι κύριοι από την Μεγάλη Βρετανία, με ανανεωμένο αέρα, “δίνουν τα γκάζια” τους απλόχερα. Με ποιοτικό και “γρέτζο” ήχο, μπουκάρουν έντονα με το “Give Me Α Sing” και συνεχίζουν ακατάπαυστα με τα “World War 3” και “A New World”. Riff-άτα και γρήγορα κομμάτια τα “All Out War”, “King Of Kings” και “Assassin”, με το “King…” να “επικίζει” τέρμα και το “Assassin” να διδάσκει πως είναι τα “κοφτερά” riffs. Το “Summon The Dragons” μας θυμίζει πως είναι το ρυθμικό N.W.O.B.H.M. σε mid tempo, ενώ σε πιο “δυνατές” γραμμές κινούνται τα “Kill Or Be Killed” και το “οδοστρωτηρικό” “Obsolete”, με το κερασάκι στην τούρτα να μπαίνει με το αποχαιρετιστήριο “Victory”, τα “επικολυράτα” riffs του και την χαρούμενη αύρα νίκης που εκλύει!

Μετά από αρκετές ακροάσεις, το “A New World” θα έλεγα ότι χτυπάει άνετα ένα 8άρι στον βαθμολογικό μου πίνακα με άριστα το 10.

https://www.facebook.com/Millenniumheavymetal/

MILLENNIUM – A New World

503

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.