MORPHINE SOCIAL CLUB: “Post Apocalyptic Poetry” EP

Ένα αξιόλογο EP έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα από τους Θεσσαλονικείς Morphine Social Club, μια μπάντα που έχει κυκλοφορήσει άλλα δυο Eps και έχει συμμετάσχει σε live events παρέα με ονόματα όπως αυτά των Deaf Radio, Breath After Coma και Six Steps Above The Earth μεταξύ άλλων.

Η μουσική των MSC ανήκει στο χώρο του εναλλακτικού garage rock με late 60’s / early 70’s αισθητική η οποία μεταφέρεται μέσω του καλού ήχου που έβγαλε ο Κώστας Κοφίνας στα Blueberry studios.

Τέσσερα άμεσα και εύληπτα κομμάτια με αρκετό fuzz και μελετημένα licks στις κιθάρες από τους Γιάννη και Νίκο (ο οποίος βρίσκεται και πίσω από το μικρόφωνο με μια πολύ καλή φωνή η οποία μου θύμισε Παναγιώτη Γεωργίου των Κυπρίων Arcadian Child με τους οποίους εμφανίζουν αρκετά συνθετικά κοινά) και με ρυθμική ευλυγισία από τους Βασίλη (μπάσο) και Μάνο (drums).

Πέρα από το instrumental “The Pilgrim” που μοιάζει σαν να τζαμάρουν οι Joy Division με τους Therapy?, τα υπόλοιπα τραγούδια είναι αξιοπρεπέστατα για το είδος που διαπραγματεύονται, με το “The Hunt” να ακούγεται σαν ήπιοι Dead Moon αν είχαν για τραγουδιστή τον Iggy Pop, το πολύ καλό (και σχετικά up tempo) “Dead on 57” με Sonic Youth “noise” στοιχεία όπως και το εξαιρετικό “Point of No Return”.

Αν και όχι κάτι πρωτότυπο εντούτοις το “Post Apocalyptic Poetry” είναι ένα καλοδουλεμένο δείγμα από μια μπάντα που είναι σαφής ως προς το πεδίο δράσεώς της, χωρίς εμφανή ψεγάδια. Πιστεύω ότι θα εξελίξουν το στυλ τους και στο μέλλον θα μας χαρίσουν κάτι πολύ καλό σε full length μορφή. Ως τότε, πρόσημο θετικό.

https://www.facebook.com/themorphinesocialclub/

Morphine Social Club – Point of No Return

586

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.