MIND RIPPLE: “Mirror Stage”

Οι Mind Ripple είναι ένα Αθηναϊκό σχήμα που δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια στην alternative rock σκηνή, αρχικά ως cover band, που ξεκίνησε παίζοντας είτε unplugged είτε full-band σε live στέκια της Αθήνας. Έπειτα από αρκετούς πειραματισμούς και ελάχιστες αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση, προέκυψε η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά το “Disconnected” (2015), όπως ονομαζόταν και η μπάντα εκείνη την περίοδο.

Μετά από αρκετό καιρό στο studio, ως Mind Ripple πλέον, το πλήρωμα του χρόνου είχε φτάσει, ώστε να κυκλοφορήσουν μία full length δουλειά υπό τον τίτλο “Mirror Stage”. Ορμώμενοι από τον τίτλο είναι αναγκαίο να επισημάνουμε ότι πρόκειται για ένα concept album, το οποίο έχει ως εφαλτήριο την θεωρία του ψυχαναλυτή J. Lacan, η οποία είναι γνωστή ως “Το στάδιο του καθρέφτη”· όταν δηλαδή ο άνθρωπος αρχίζει να ξεχωρίζει την εικόνα του και να ταυτίζεται με αυτήν όντας νήπιο (6 μηνών περίπου), αποκόπτοντας παροδικά τον ομφάλιο λώρο. Η πρωταρχική αυτή ταύτιση έχει μεγάλη σημασία για την διαμόρφωση του “Εγώ”.

Οι Mind Ripple με περίσσια δεξιοτεχνία, διατηρώντας μία ομοιόμορφη γραμμή στο ύφος τους από την αρχή μέχρι το τέλος, δίχως να κουράζουν, έχουν κατορθώσει να αποδώσουν το soundtrack ενός φιλμ που ο ακροατής ταξιδεύει νοητά στο χρόνο, αποσυνδέοντας τις γραμμές του παρελθόντος από το μέλλον και επανασυνδέοντάς τες υπό νέο πρίσμα αντίληψης.

Σ’ ένα ανάλαφρο παλ μελωδικό χαλί, στο οποίο συναπαντώνται δυνατές κιθαριστικές στιγμές, σαγηνευτικά πλήκτρα και στιχουργική η οποία εντυπώνεται στο νου, παρουσιάζουν μία εξαιρετική alternative rock δουλειά, η οποία βρίθει από απλότητα, χωρίς περιττές γαρνιτούρες  από progressive στοιχεία ή ψυχεδελικά μοτίβα, αλλά κατορθώνει λειτουργώντας με απόλυτο μέτρο να μας κερδίσει, προσδίδοντας μία extra γοητεία στην εν λόγω σκηνή.

Ιδανικό ντεμπούτο, εξαιρετικές στιγμές ακρόασης.

https://mindripple.bandcamp.com/releases

https://www.facebook.com/mindripple.music/

Mind Ripple – Nothing New Under The Sun

753

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.