SECRET CHAPTER: “Chapter One”

Την ώρα που η χρονιά φτάνει στο τέλος της και εμείς πιστεύουμε ότι η ποσότητα και η ποιότητα των κυκλοφοριών που απομένουν θα “φθίνει”, μάλλον συμβαίνει το αντίθετο και μας ανακατεύει και πάλι τις λίστες με τα καλύτερα albums. Ο λόγος ακούει στο όνομα Secret Chapter και το νέο τους album με τίτλο “Chapter One” είναι μία καλή αφορμή για να δούμε από την αρχή τί έχουμε συμπληρώσει και τί έχουμε αφήσει έξω από τις λίστες μας.

Οι Νορβηγοί metallers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2017 στο Telemark, όταν μία παρέα της ίδιας μουσικής παιδείας, αποφάσισε να μαζευτεί και να παίξει μουσική ή ακόμα και να δημιουργήσει το δικό της μύθο γύρω από το metal. Το “Chapter One”, είναι το πρώτο μουσικό κεφάλαιο της μπάντας και αν κρίνω από το περιεχόμενο πρόκειται για ένα εξαιρετικό δείγμα γραφής, που θα σε αφήσει άφωνο.

Οι Secret Chapter, δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο ηχητικό “μονοπάτι”, παρά την αγάπη τους γι’ αυτό που κάνουν και τη rock και metal μουσική. Έτσι, ο ήχος της μπάντας είναι επηρεασμένος από το hard rock έως το melodic power και από το κλασσικό heavy metal έως το prog/power. Εάν θέλαμε κάποιο τίτλο οπωσδήποτε, τότε το melodic metal νομίζω είναι ο κατάλληλος.

Από την αρχή του το “Chapter One”, σου δείχνει τις καλύτερες προθέσεις του να συγκεντρώσει και να “μαγειρέψει” τα καλύτερα συστατικά του μελωδικού φάσματος του hard rock και metal, για να σου προσφέρει ένα από τα καλύτερα “πιάτα” που δοκίμασες ποτέ. Άλλωστε, πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας να βρεις κομμάτια όπως τα “Baptized In Ecstasy”, “Human Centipede”, “Sin City” και “Blaze”; Πόσο εύκολο είναι, ακούγοντας ένα album να γίνεις και πάλι παιδί, να χτυπηθείς όπως τότε που γνώριζες τους μουσικούς σου ήρωες; Όλοι γνωρίζουμε την απάντηση, για αυτό και το “Chapter One” κερδίζει τη μάχη.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο του δίσκου, είναι ότι δεν οριοθετείται μουσικά. Δε μπορείς απόλυτα, να το κατατάξεις σε κάποιο είδος και να το περιορίσεις. Οι ιδέες του, είναι μία μίξη των καλύτερων στοιχείων του κάθε είδους, όπου με τη “μαγιά” της μπάντας φτάνει στο τελικό αποτέλεσμα το οποίο εσύ ακούς. Από το εισαγωγικό power “Baptized In Ecstasy”, στο hard rock-ίζον “Show Me The Road” και από εκεί στο heavy “Human Centipede” και το progressive “Enemy Inside”, το album είναι γεμάτο με διαφορετικά αλλά δεμένα με έναν σπάνιο τρόπο μεταξύ τους τραγούδια, θυμίζοντάς μας ότι η μουσική μας ενώνει και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, είτε είμαστε power-άδες, “κλασσικούρες”, true, progsters κλπ. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι όλοι γουστάρουμε το metal.

Ένα τελευταίο που συμπεραίνεις με το άκουσμα του δίσκου, είναι ότι δύσκολα βρίσκεις στις μέρες μας άξιους μουσικούς που να μοιράζονται το ίδιο όνειρο. Οι Νορβηγοί, φαίνεται ότι βρήκαν την κατάλληλη ομάδα, με τις ίδιες ιδέες και το ίδιο πάθος, και αυτό βγαίνει στο album. Άψογοι παικτικά, με εξαιρετικά φωνητικά και συνθετική μαεστρία, έχουν δημιουργήσει ένα δίσκο που θα το λιμπίζονται πολλές μεγάλες μπάντες του χώρου και θα προσπαθούν να το φτάσουν οι νεότερες, σε κάποια χρόνια που θα λογίζεται ως κλασσικό πλέον.

Το “Chapter One”, δεν πρέπει να λείπει από καμία δισκοθήκη. Είναι ο ορισμός του metal, όπως ο καθένας από εμάς θα ήθελε να το ακούει. Μαγευτικά riffs, ρεφρέν που σου μένουν και συνθέσεις που αγγίζουν την τελειότητα. Νομίζω, θα γίνει το αγαπημένο σας. Από εμένα, έχει σίγουρα μία θέση στην 20αδα. Πολλά μπράβο, στους Νορβηγούς φίλους μας.

https://www.facebook.com/secretchapterband/

SECRET CHAPTER – Blaze

495

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.