ASHBORN: “Awakening”

Την περίοδο που διανύουμε, η μουσική βιομηχανία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και οι μπάντες έρχονται στην επιφάνεια σωρηδόν. Κάποιες μας εκπλήσσουν ευχάριστα, κάποιες άλλες ακούγονται αδιάφορα και άλλες είναι κάτω του μετρίου. Οι Ashborn, ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και το νέο τους album “Awakening” είναι μία ευχάριστη νότα στο σημερινό μουσικό τοπίο.

Οι Πολωνοί στις ρίζες αλλά διαμένοντες πλέον στην Αγγλία metallers, δημιουργήθηκαν μόλις πριν δύο χρόνια το 2017 και έχουν καταφέρει να κερδίσουν το βραβείο “metal 2 the masses” του 2018 στο Milton Keynes, λαμβάνοντας και μία θέση στο Bloodstock Open Air της ίδιας χρονιάς.
Οι Ashborn, έχουν τις μουσικές τους ρίζες στο groove/heavy metal όπως μας το παρουσίασαν μπάντες όπως οι Pantera, Machine Head, στο heavy/thrash με επιρροές από τους Black Sabbath, Metallica και Sepultura και στο death/black των Vader, Decapitated, της μουσικής σκηνής της χώρας τους.

Το “Awakening”, είναι σίγουρο ότι δε θα σε αφήσει σε “χλωρό κλαρί”, αφού πρόκειται για ένα δίσκο που σε αρπάζει από την αρχή και δε σταματάει να σε “χτυπά αλύπητα” μέχρι το τέλος του. Ένα album, που βγάζει ενέργεια, πάθος, οργή και θυμό και σε εκπλήσσει τραγούδι με το τραγούδι, αφού οι συνθέσεις του είναι γεννημένες για “ξύλο”. Νομίζω ότι θα “χτυπιέσαι”, ακόμα και όταν τα κομμάτια τελειώσουν, αφού η φούρια τους θα σε παρασύρει σε ανελέητο headbanging. Μία κίνηση ματ, που η μπάντα δείχνει να κατανοεί τι γουστάρει ο κόσμος τελικά να ακούσει και το δίνει με περισσή ευκολία.

Ακόμα ένα δυνατό χαρτί του δίσκου, είναι σαφώς τα φωνητικά. Ο Marcin Durmaj, φαίνεται να έχει μελετήσει αρκετά το χαρισματικό frontman των Pantera Phil Anselmo και έχει καταφέρει να ακούγεται σαν μία πιο brutal εκδοχή του. Αυτό δείχνει να ανεβάζει το επίπεδο του album, κάνοντάς το άμεσο, “οργισμένο” και ευθύ, με έναν τρόπο που μόνο οι Pantera και οι Machine Head έχουν καταφέρει να ακούγονται μέχρι σήμερα.

Μουσικά το album φαίνεται αρκετά πιο thrashy και death, σε κάτι που βοηθούν και οι συνθέσεις να ακούγεται προς τα έξω. Κομμάτια όπως τα “Monsters”, “Light That Creates Darkness” και “Awakening From The Death”, θυμίζουν τους κλασσικούς Pantera, ενώ τα τρία τελευταία “We Are Going To Die”, “Every Word” και “When Darkness Comes”, είναι ακόμα πιο επιθετικά, με τρομερή ενέργεια και αστείρευτο πάθος να “αναβλύζει” από μέσα τους.

Το “Awakening”, είναι ένα “φρέσκο” album από όλες τις απόψεις, με δυναμικές συνθέσεις και “τίγκα” στην ενέργεια. Είναι ένα album, που το “ακούς νεράκι” από την αρχή μέχρι το τέλος και σου αφήνει μία γεύση ικανοποίησης και θέλησης να το ακούσεις ξανά και ξανά. Είναι από τους δίσκους, που βγαίνουν μία στο τόσο και γουστάρεις να τους ακούς για όσο ζεις. Είναι το “άγριο” metal, που σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις στη δύσκολη καθημερινότητα.

https://www.facebook.com/AshbornUK/

ASHBORN – Light that creates darkness

509

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.