SURVIVE: “Immortal Warriors”

Με το θέμα Ιαπωνία και heavy metal δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν, πέραν του ότι γνώριζα πως πάντα ήταν μία τεράστια αγορά για τις μπάντες εξ’ ου και οι Ιαπωνικές εκδόσεις και τα bonus κομμάτια και τα special lives κλπ. Γενικά πάντα τους “φθονούσα” για την ιδιαίτερη προτίμηση του δυτικού heavy metal κόσμου χωρίς όμως να έχω παρακολουθήσει την Ιαπωνική σκηνή και τις μπάντες της. Αφορμή για να κάνω μία κάποια προσέγγιση, στάθηκε το αφιέρωμα του Σπύρου Χονδρογιάννη (μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ) σε ετούτο εδώ το διαδικτυακό “εξομολογητήριο”, που αφορούσε στους Dir En Grey.

Σαν λάτρης λοιπόν του πιο ακραίου ήχου και όχι του στυλ των κορασίδων που τραγουδούσαν στο Kill Bill, έφτασε στα χέρια μου το 7ο (!!!) άλμπουμ των Survive με τίτλο “Immortal Warriors” (Sliptrick Records). Οι βετεράνοι thrashers Survive δηλώνουν απλά heavy metal και πολύ καλά κάνουν. Διότι το νέο τους άλμπουμ περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα ήθελε να ακούσει ο λάτρης του “σκληρού” ήχου. Οι Survive είναι από τις πλέον σταθερές αξίες της Ιαπωνίας, με εμπειρία, και “ψημένοι στο σανίδι”, περιοδεύοντας με μπάντες όπως οι Testament, Behemoth, Napalm Death, Amon Amarth, Hatebreed κλπ.

Σαν νέος Κολόμβος που ανακάλυψε την Αμερική, στο “Immortal Warriors” βρήκα σε κάθε κομμάτι και στοιχεία που αγαπώ γενικά στη μουσική μας. Από την “Dissection-ική αύρα” του εναρκτήριου “Degenerate”, στην thrash καταιγίδα του “Wrath” και καπάκι στην groove “επικούρα” του ομότιτλου. Από το “evil feeling” και το εξωφρενικό blast beat στο “Killing Field”, στη σπονδή στους At The Gates μέσω του “Programmed Slaves” και στο “πυροβολητό” του “Wither My Dying Blood”, καθώς και στο υπέρβαρο και αγαπημένο μου “Control The Darkness”, το άλμπουμ “κυλάει σαν το νερό”.

Η δουλειά στις κιθάρες, τόσο στις ρυθμικές όσο και στα lead είναι εξαιρετική από τους Nemo και Gaku, ενώ ο πρώτος εναλλάσσει έξυπνα τα, ως επί το πλείστον, brutal φωνητικά του με εξίσου υπέροχα καθαρά. Τώρα όσον αφορά τον Shintaru δεν ξέρω αν είναι άνθρωπος κανονικός ή όνομα από drum machine. Και αν είναι άνθρωπος τελικά, αν έχει 4 άκρα όπως όλοι οι υπόλοιποι ή έχει υποστεί κάποιου είδους μετάλλαξη.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Riffs από μεγάλο φάσμα του metal, solos και drums που “σκοτώνουν”, πλήκτρα όπου χρειάζεται, groove, ατμόσφαιρα και φωνητικά “δεμένα” όλα σε ένα συμπληρωμένο παζλ. Συν μία πολύ πιστή απόδοση του τιτάνιου Master Of Puppets (δεν επιτρέπεται εκ του νόμου να πειράξεις το original). Ξέχασα κάτι; Α ναι, να τσεκάρετε τους Survive και γενικά την Ιαπωνική σκηνή (όχι όπως εγώ δλδ), γιατί από χώρα που γέννησε τους Σαμουράι, περιμένεις μεγάλα πράγματα.

https://www.facebook.com/survive333

Survive // Immortal Warriors

536

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.