SCREAMER: “Highway Of Heroes”

Δυο χρονάκια ήταν αρκετά για να μας λείψει η μουσική και το πηγαίο ταλέντο τους και ήρθαν τώρα με το καινούργιο τους πόνημα “Highway Of Heroes” για να μας αναστατώσουν.

Ο λόγος για τους Σουηδούς Screamer, που εμφανίστηκαν ξανά στο δισκογραφικό προσκήνιο με το τέταρτο full lenght album τους και το βλέμμα μας και η ακοή μας έπεσαν κατευθείαν εκεί, στον εννιακόμματο δίσκο (το intro δεν το μετράω), που βάζει υποψηφιότητα για top από τώρα!

Σταθεροί στα μουσικά τους πιστεύω, οι Σουηδοί μας δίνουν άλλη μία καταπληκτική δουλειά. Το New Wave Of Traditional Heavy Metal ιδίωμα, δηλώνει παρόν και αγκαλιάζει το “Highway Of Heroes” με στοργή και αγάπη. Ταμένοι στα ηγετικά riffs, οι Anton Fingal και Dejan Rosic δίνουν την πρέπουσα μελωδία για να σηκώσεις ψηλά την γροθιά σου, ενώ εναλλάσσονται απίστευτα όμορφα προσφέροντάς μας “κοφτερές σολάρες”. Η μπασογραμμή του Fredrik Svensson Carlström σταθερή, στιβαρή και δίνει τον ρυθμό παρέα με τον Henrik Petersson στα τύμπανα, οι οποίοι ανεβοκατεβαίνουν κλίμακες για μας κάνουν να κουνηθούμε λίγο, αλλά και να “σπάσουμε” και λίγο σβέρκο. Στο μικρόφωνο, το λαρύγγι του Andreas Wikström με την χαρακτηριστική χροιά του, δίνει μία κάπως πιο επική μορφή στην μουσική των Screamer και σε συνδυασμό με τις μελωδίες του υπόλοιπου team, η φάση γίνεται άκρως ρομαντική με αίσθηση ’80s νοσταλγίας.

Τσιμπάμε μπυράκι λοιπόν, τσιτώνουμε τον ήχο στον Θεό και ταξιδεύουμε μαζί τους στην “λεωφόρο των Ηρώων”. Όταν μιλάμε για heavy metal, μιλάμε για heavy metal. Αυτό.

https://www.facebook.com/wearescreamer/

Highway of Heroes



510

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.