URN: “Iron Will of Power”

Η Φινλανδία έχει μακρά παράδοση στον σκοτεινό και σκληρό χώρο του metal και οι Urn είναι ένα από εκείνα τα σχήματα που από το 1999 ως και σήμερα, κρατάει ψηλά το λάβαρο του black-οπαιγμένου thrash metal.

Πιθανότατα, επηρεασμένοι από τα πρώτα βήματα των Sodom και Bathory, αλλά και με σεβασμό στην παρακαταθήκη των Mayhem και Emperor, οι Urn παράγουν μουσική που ισορροπεί περίφημα μεταξύ μελωδίας και τραχύτητας, με τη μελωδία να υπερισχύει στο πέμπτο τους album, “Iron Will of Power”.

Η παραγωγή είναι πολύ σωστή και υπογραμμίζει το υψηλό επίπεδο την τεχνικής κατάρτισης των Φινλανδών, αφήνοντας στον δίσκο να αποδείξει πως ίσως, μιλάμε για την πιο όμορφη δουλειά των Urn. Το είδος που πρεσβεύουν βέβαια, δεν έχει πολύ χώρο για πειραματισμούς και έτσι, δεν μπορούμε να πούμε πως η αίσθηση του είναι πρωτόγνωρη. Κομμάτια όμως, σαν τα “Funeral Oath” και “Prayers” είναι άξια να σε κρατήσουν σε εγρήγορση και να κουνήσεις μηχανικά το κεφάλι σου. Άρτια, από όλες τις πλευρές, δουλειά που θα κερδίσει το σεβασμό του μέσου μεταλόφιλου και ας μην είναι υποψήφιο για μια θέση στις κορυφαίες στιγμές του 2019.

Αν είσαι φίλος σχημάτων σαν τους Deströyer 666 ή τους Ketzer, το πέμπτο ανοσιούργημα των Urn, θα σε ικανοποιήσει πλήρως. Αν είσαι απλός μουσικόφιλος, που ψάχνεις νέες συγκινήσεις, συνέχισε να ψάχνεις γιατί το Unholy Black Worship (αυτό παίζουν οι Urn σύμφωνα με την Season of Mist) των Φινλανδών, δεν είναι ικανό να σε βάλει σε σκέψεις. Αλλά για τις μπιρίτσες μας και τη γύμναση του σβέρκου, είναι περίφημο!

Η σταχτοδόχος είναι ακόμη γεμάτη…με τις στάχτες σου!

https://www.youtube.com/watch?v=WNxNf-esV0I

https://www.facebook.com/Urnofficial/

512

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.