MOON CHAMBER: “Lore Of The Land”

Τί μπορεί να συμβεί, όταν το progressive rock/metal των ’70s και ’80s συναντά το κλασσικό heavy metal; Τί γίνεται, όταν δύο ταλαντούχοι μουσικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ίδια “μουσική στέγη”; Δε θα αργήσουμε να μάθουμε την απάντηση, καθώς οι Moon Chamber είναι εδώ, για να λύσουν αυτήν την απορία μας, με το νέο τους album “Lore Of The Land”.

Οι Βρετανοί rock/metallers, δημιουργήθηκαν από τη σύμπραξη των Rob Bendelow, γνωστού ως ιδρυτικό μέλος των Saracen και Marta Gabriel, τραγουδίστρια και ηγέτιδα των Crystal Viper. Το project των δύο πολυτάλαντων μουσικών, ήρθε πρόσφατα στη “ζωή” και πρόκειται να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο album τους με τίτλο “Lore Of The Land”, πολύ πιο γρήγορα από όσο θα περιμέναμε.

Οι Moon Chamber, κινούνται ηχητικά μεταξύ progressive rock των ’70s και ’80s, και του κλασσικού heavy metal, στοιχεία που πήραν από τις μπάντες των δύο ηγετών τους, του Rob και της Marta. Είναι ένα αποτέλεσμα καινοτόμο “παλιό”, αφού δεν είναι και το πιο σύνηθες στη σημερινή rock και metal σκηνή.

Το πρώτο πράγμα που καταλαβαίνεις όταν ακούς το ντεμπούτο των Moon Chamber, είναι ότι τα κομμάτια είναι με μία σειρά στοιχισμένα, που από το πιο rock φτάνει στο πιο heavy. Είναι σαν ένα μουσικό “λεύκωμα”, που έχει μέσα του όλη την εξέλιξη της rock μουσικής, από την πιο soft πλευρά της, ως τη πιο heavy και metal. Έτσι, από το rock “De Temporum Ratione”, φτάνουμε στο τέλος του δίσκου να βρισκόμαστε εν μέσω μιας metal “καταιγίδας”, με το “Knight Errant (My Son)”. Η ροή του album, είναι τέτοια που δε σε κουράζει, αντίθετα μάλλον σε “τσιτώνει” τραγούδι με το τραγούδι και φτάνει να σου αφήνει μία γεύση ευχάριστη στο τέλος της ακρόασης.

Ένα δεύτερο πράγμα που αντιλαμβάνεσαι όσο ακούς το δίσκο, είναι πόσο εμπνευσμένη μπορεί να γίνει μία τέτοια κίνηση, συνδυασμού δύο ειδών τόσο διαφορετικών μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα από τη σύγκρουση του progressive rock των Saracen, Deep Purple, Led Zeppelin και Pink Floyd, με το κλασσικό heavy metal των Crystal Viper, Dio και Iron Maiden, δίνει ένα κράμα μουσικής που δύσκολα πετυχαίνεις στις μέρες μας. Θα ήταν δε άδικο, να μην παινέψουμε τη δουλειά τόσο του Rob Bendelow στην ενορχήστρωση, όσο και της Marta στα φωνητικά, για το τόσο εξαιρετικό αποτέλεσμα, που βγάζει γενικά ο δίσκος από την αρχή μέχρι το τέλος του. Κομμάτια όπως τα “Ravenmaster”, “We’ ll Find A Way”, “Crystal Wind” και “The Plague”, αποδεικνύουν περίτρανα ότι μία rock σύνθεση μπορεί να γίνει πολύ metal, με την κατάλληλη φωνή.

Το “Lore Of The Land”, δεν είναι ούτε rock ούτε metal. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός των δύο μουσικών αυτών ιδεών. Είναι η κληρονομιά, δύο ανθρώπων που χρόνια τώρα ασχολούνται με αυτήν τη μουσική και έχουν δώσει πολλά! Είναι μία πιο progressive εκδοχή, αυτών που κουβαλούν τόσα χρόνια μαζί τους και μία ηχητική σύγκρουση που οδηγεί στο  “big bang” που ονομάζεται Moon Chamber. Είναι, ό,τι υποστηρίζει τόσα χρόνια η rock και metal μουσική. Επανάσταση!

https://www.facebook.com/moonchamberofficial/

MOON CHAMBER “Ravenmaster”

624

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.