SCARLET REBELS: “Show Your Colours”

Νέων σχημάτων συνέχεια και εν προκειμένω οι Ουαλλοί hard rockάδες Scarlet Rebels οι οποίοι ντεμπουτάρουν με το “Show Your Colours” μέσω της διαρκώς ανερχόμενης σε ανάλογα ηχοτόπια ROAR! Rock Of Angels Records, ένα καλό σύνολο εύληπτης ψυχαγωγικής μουσικής η οποία αν και δεν πρωτοτυπεί, είναι καλοπαιγμένη και πολύ ενδιαφέρουσα.

Οι Scarlet Rebels πατούν γερά σε όλες τις 80’s διδαχές (με “ενέσεις” από τα 90’s) με φρεσκαρισμένες από την τέλεια παραγωγή ιδέες, είτε με ευρωπαϊκό προσανατολισμό (ενδεικτικά παραδείγματα οι Europe ή και οι κοντοχωριανοί The Cult) είτε με US χαρακτήρα (επίσης ενδεικτικά οι The Black Crowes αλλά και οι Guns ‘n’ Roses και όλο το συνάφι). Κεφάτη μουσική παιγμένη με ζωντάνια και ενθουσιασμό, από αυτές που παραγγέλνεις ασταμάτητα μπυρόνια για σένα και την παρέα σου (η οποία αν κερνάει και κανα ξύδι είναι εκτιμητέο γιατί τα “τσεπικά” μου δεν πάνε καθόλου καλά).

Πολύ καλά riffs από τους κιθαρίστες Chris Jones και Josh Townshend (ο οποίος τυγχάνει και ανηψιός του παλαβιάρη Pete Townshend των The Who), γκαζωμένη διάθεση (αν και η μπάντα σιγεί σε αρκετές περιπτώσεις όπως στα θαυμάσια “Heal” και “Shattered Dreams” – το οποίο μου έβγαλε κάτι μεταξύ WASP και σύγχρονων Flotsam & Jetsam), πολύ δεμένο δίδυμο στα ρυθμικά οι Wayne Esmonde (μπάσο) και Gary Doyle (drums) και ιδανικά για το είδος φωνητικά από τον Wayne Doyle ο οποίος διαθέτει εξαιρετική φωνή, κάπου ανάμεσα στον Lou Gramm (Foreigner) και τον Bob Catley (Magnum).

Πολύ καλά επίσης τα “No One Else To Blame” και “You Take My Breath Away”, εξαιρετικά τα “Let Your Love Go”, “Can I Open My Eyes” (υμνάκος) και “Returning Light” (καταπληκτική Bon Jovi-κή μπαλάντα), με τα υπόλοιπα κομμάτια να μην υστερούν σε ποιότητα. Συμπερασματικά οι Scarlet Rebels δημιούργησαν ένα πανέμορφο debut που ένας hard rocker (αλλά και metaller, γιατί όχι;) θα απολαύσει στο έπακρο. Ρεφρενάρες, οικειέστατες μελωδίες και έκδηλο ταλέντο.

Κάποιες μουσικές δεν θα πεθάνουν ποτέ και απόδειξη είναι κάτι τέτοια παλικαράκια που μεταφέρουν με επιτυχία παρελθοντικά feelings ανέμελων εποχών στο κακοσκηνοθετημένο βιωματικό σήμερα. Σαν να προέκυψε ανέλπιστα πολλά υποσχόμενο φλέρτ με κουκλίτσα, από αυτά που σε κρατούν μέχρι τα ξημερώματα ξύπνιο και γουστάρεις κάργα που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Απολύτως προτεινόμενο, πιθανά και υποψήφιο για τη λίστα μου στο τέλος της χρονιάς.

https://www.facebook.com/ScarletRebels/

Can I Open My Eyes

491

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.