BEYOND FORGIVENESS: “Live to Tell the Story”

Οι Beyond Forgiveness είναι ένα σχετικά καινούριο συγκρότημα. Ιδρύθηκε το 2009 και είναι ένα από τα πολλά groups της τελευταίας δεκαετίας, που ασχολούνται με το συμφωνικό power metal. Αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν, είναι ότι δεν κατάγονται από κάποιο μέρος της Ευρώπης, αλλά έχουν ως έδρα το Colorado της Αμερικής.

Το “Live to Tell the Story”, είναι η δεύτερη κυκλοφορία της μπάντας και έχουν επιρροές από συγκροτήματα όπως Nightwish, Epica, Within Temptation και Xandria. Η διάρκεια του δίσκου είναι γύρω στα 55 λεπτά και περιέχει 10 τραγούδια. Αν και δεν είναι ακριβώς concept album, κάθε σύνθεσή του είναι εμπνευσμένη από ιστορίες και μύθους που έχουν τον ρόλο των μεταφορών των πανανθρώπινων αξιών και εμπειριών. Οι Αμερικάνοι, αποτελούνται από την Talia Hoit στα φωνητικά και την ενορχήστρωση, τον Greg Witwer και Richard Marcus στις κιθάρες και δεύτερα φωνητικά, τον Sean Rogers στα τύμπανα και τον Jim Lasselle στο μπάσο.

Αρχικά ο δίσκος έχει δύο ελαττώματα, που δύσκολα παραβλέπονται. Το πρώτο είναι ότι η φωνή της τραγουδίστριας είναι πιο ψηλά στη μίξη απ’ ότι θα έπρεπε, με συνέπεια να καλύπτει τα υπόλοιπα όργανα. Το δεύτερο, είναι η κάπως “φτωχή” παραγωγή που έχει το “Live to Tell the Story”. Για συμφωνικό power, σου δίνει μία αίσθηση “μουντάδας”. Αυτό είναι κρίμα, γιατί και καλές ιδέες έχουν στον δίσκο και κάποιες αρκετά όμορφες μελωδίες, και παρόλο που δεν τους βοηθά ο ήχος, καταφέρνουν να φτιάξουν μία “παραμυθένια σκοτεινή” ατμόσφαιρα. Η Talia Hoit έχει αρκετά καλή φωνή, αν και θα την προτιμούσα να έχει πιο πολλές “εξάρσεις” στον τρόπο που τραγουδάει, με κάποια πιο δυναμικά φωνητικά. Επίσης, τα ανδρικά growls όπου χρησιμοποιούνται έχουν λόγο και δίνουν το κάτι παραπάνω στις συνθέσεις.

Το rhythm section είναι αρκετά “δεμένο”, με τις κιθάρες όπου χρειάζεται να είναι αρκετά “δυναμικές”, χωρίς όμως να υπάρχουν κάποια solos που να σε “τραβήξουν”. Συνθέσεις που ξεχωρίζουν, είναι το ομώνυμο κομμάτι που μιλάει για το συναίσθημα της έξαψης όταν ξεκινάς μία περιπέτεια με αβέβαιο τέλος, το “If I Fall”, που είναι εμπνευσμένο από το μύθο του Ίκαρου και η μπαλάντα “Reverie”, στην οποία συμμετέχει η σοπράνο Dakota Brown.

Δυστυχώς, το “Live to Tell the Story” χαντακώνεται από την παραγωγή που δεν είναι η καλύτερη δυνατή, δείχνοντας όμως καλά στοιχεία, με τους Beyond Forgiveness να έχουν προοπτικές για κάτι καλύτερο στο μέλλον.

https://www.facebook.com/beyondforgivenessmetal/

Beyond Forgiveness // Echoes

489

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.