MAGNOLIA: “Ta Tjuren Vid Hornen”

Νέο album (το τέταρτο παρακαλώ) και για τους Σουηδούς Magnolia του μπασίστα Ronny Eriksson, συζύγου της φιλενάδας Ελένης Λιβεράκου (που ακόμη να μου βρει μια μιλφάρα με λεφτά που να εκτιμά τους greek lovers εκεί στoυς αρκτικούς κύκλους που βολοδέρνει), μια μπάντα που από το 2013 οπότε και κυκλοφόρησε το debut της “Tank Sjalv”, εξακολουθεί να δρα στα revival πεδία.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν; Ένα ακόμη σύνολο πρωτογονικού 70’s hard rock / heavy metal με κάποιες προεκτάσεις και προς το prog rock (κυρίως των Yes θα έλεγα), ευχάριστο ηχητικά, πλήρως αναλογικό, ιδανικό για μεταμεσονύχτιες ακροάσεις σε καπνισμένα μπαράκια.

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι στίχοι παραδοσιακά είναι τραγουδισμένοι στη μητρική τους γλώσσα (αναρωτιέμαι πως συνεννοούνται, έλεος δηλαδή), το “Ta Tjuren Vid Hornen” είναι ένα δεμένο σύνολο τραγουδιών με όμορφα τραγούδια, χαλαρούς ανάλαφρους ρυθμούς και οικειέστατη φύση στο αυτί του ακροατή. Mountain, Cream, Black Sabbath, UFO και άλλες ευγενείς επιρροές παρελαύνουν συνάμα με το προσωπικό στυλ της μπάντας η οποία είναι εκτελεστικά αλάνθαστη και παρουσιάζεται πηγαία και με μεράκι προς το αντικείμενο.

Πολύ καλό το Sabbathικό “En Plats” όπως επίσης και το “Morgon”, το “Sandslott” το οποίο έχει μια Pink Floyd-ική αύρα, το σχεδόν garage instrumental “Nebulosa”, το “Dimridaer” που μου έφερε στο νου τις αργές κομματάρες των Lynyrd Skynyrd με τον πολυφωνικό χαρακτήρα των Uriah Heep όπως και το αρχέγονο ομότιτλο track, όλα κομμάτια υπό μια απέριττη λαμπάτη παραγωγή, διαυγή και ολοκάθαρη.

Πολύ καλό δισκάκι για άλλη μια φορά από τους Magnolia που τους λάτρεις της παλιακής μουσικής θα τους συγκινήσει παρά το γεγονός ότι δεν θα καταλαβαίνει γρι ο ακροατής από στίχους και θεματολογία, αν και σε καμία περίπτωση δεν θα εμποδίσει αυτό το γεγονός να γουστάρεις αυτό που ακούς. Όσο για την Ελενίτσα, όσο μεγαλώνει τουμπανιάζει, πτου πτου πτου το πουλάκι μου, μην το ματιάξουν.

https://www.facebook.com/magnoliaronny/

Magnolia – Ta Tjuren Vid Hornen

521

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.