TUNGSTEN: “We Will Rise”

Η αλήθεια είναι, ότι πολλοί από εμάς είμαστε οπαδοί ενός είδους και σπάνια ψάχνουμε για κάτι άλλο. Κάποιοι άλλοι βέβαια (συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου), κοιτάμε τριγύρω για κάτι νέο και “φρέσκο”, αφού η μουσική αλλάζει χρόνο με το χρόνο. Αυτή η αναζήτηση, μπορεί να σου προσφέρει πολλές εμπειρίες, είτε ευχάριστες είτε αδιάφορες, είτε ακόμα και δυσάρεστες. Οι Tungsten και το νέο τους album με τίτλο “We Will Rise”, μάλλον ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, αφού πρόκειται για ένα αρκετά ενδιαφέρον “πείραμα”.

Οι Σουηδοί melodic metallers, δημιουργήθηκαν μόλις το 2016 από τον πρώην drummer των Hammerfall και Yngwie Malmsteen’s Rising Force, Anders Johansson, οπότε οι melodic και power επιρροές είναι φυσικό να τον ακολουθήσουν και στο νέο του σχήμα. Το “We Will Rise”, είναι η πρώτη δισκογραφική προσπάθεια του group, που μας συστήνεται με έναν ευχάριστο και μελωδικό τρόπο.

Οι Tungsten, είναι φανερό ότι έχουν γαλουχηθεί στα πρότυπα των Stratovarius, Helloween, Hammerfall και γενικότερα σε ό,τι αγγίζει το melodic metal. Σίγουρα δε λείπει το power στοιχείο, ενώ είναι επίσης γεγονός ότι έχουν προσθέσει και κάποιες πινελιές μοντέρνου metal.

Το album μπορεί να θυμίζει έντονα ’90s melodic power metal, είναι όμως αρκετά πιο heavy και διακρίνεται η προσέγγιση της μπάντας στο μοντέρνο ήχο. Ένα πρώτο στοιχείο που κλίνει προς τα εκεί, είναι η χρήση brutal φωνητικών που κάποτε ήταν αδιανόητο σε ένα melodic metal δίσκο. Βέβαια, η πιο heavy εκδοχή του ήχου των Tungsten, συνηγορεί υπέρ αυτής της χρήσης και μάλιστα όχι μόνο δε “χαλάει” το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το γεμίζει με μία επιπλέον δυναμική. Τα “We Will Rise” και “Animals”, είναι χαρακτηριστικά του πως βλέπει η μπάντα το melodic power metal του σήμερα.

Ακούγοντας προσεκτικά το δίσκο, θα κατανοήσεις τις βασικές επιρροές του group που πηγάζουν από τα ’90s και τί αντίκτυπο είχαν μπάντες όπως οι Stratovarius, οι Helloween ακόμα και οι πιο symphonic Nightwish στον ήχο των Tungsten. Το “We Will Rise”, θα σου δώσει την εντύπωση ενός μουσικού ταξιδιού στη δεκαετία αυτή και φυσικά θα σε ξεναγήσει στο πως θα ακούγονταν σήμερα όλες αυτές οι μπάντες. Οι ευθείες αναφορές στους Stratovarius με τα “Remember” και “Coming Home”, οι Helloween-ικές εξάρσεις στα “It Ain’t Over” και “Sweet Vendetta”, όπως και η συμφωνική “λαίλαπα” των Nightwish στο “The Fairies Dance”, είναι όλα αποτυπωμένα μέσα στο δίσκο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε ένα ιδιαίτερο μουσικό αποτέλεσμα που θα σε αφήσει ικανοποιημένο με το άκουσμά του.

Τελικά, αξίζει η αναζήτηση νέων μουσικών ιδεών και “κόσμων”; Σίγουρα ναι! Πολλά από τα αγαπημένα μας albums, έτσι εντοπίστηκαν και δεν ξαναβγήκαν από τα playlist μας. Δεν ξέρω αν το “We Will Rise” μπει στην playlist σας, σίγουρα όμως θα σας κάνει να ασχοληθείτε μαζί του και θα σας βάλει “στην πρίζα”, να ψαχτείτε μουσικά και για άλλες νέες ιδέες. Το “We Will Rise“, είναι το melodic metal του σήμερα και νομίζω ότι αξίζει την ακρόασή μας. Ένα ευχάριστο μουσικό ταξίδι, για τους φίλους του είδους.

https://www.facebook.com/tungstenband/

TUNGSTEN – We Will Rise

508

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.