GOLGOTHA: “Erasing The Past”

Η αλήθεια είναι, ότι όταν πέφτει στα χέρια σου μία μπάντα άγνωστη πολλές φορές, δε δίνεις και τόση σημασία στη μουσική της, με αποτέλεσμα να μένεις μόνο στο πρώτο άκουσμα. Κάποιες άλλες φορές, ίσως φτάσεις και σε δεύτερο ή και τρίτο άκουσμα, αλλά χωρίς περαιτέρω “έλεγχο” του group. Οι Golgotha, με το νέο τους album “Erasing The Past”, όχι μόνο θα σε “παρακινήσουν” σε περισσότερα ακούσματα, αλλά θα σε πείσουν να ασχοληθείς ή και να εντρυφήσεις στη μουσική τους.

Οι Ισπανοί death/doomsters, δημιουργήθηκαν το μακρινό 1992 και έχουν προλάβει να κυκλοφορήσουν μόλις 3 albums, 3 EPs και 3 demos. Το “Erasing The Past”, είναι η τέταρτη δισκογραφική δουλειά τους και, αν κρίνουμε από τον τίτλο, μία νέα αρχή για το group.

Οι Golgotha, δείχνουν να έχουν επηρεαστεί, ως επί το πλείστον, από τους Paradise Lost και το ιδιαίτερο gothic/doom/death ήχο τους. Επίσης, φαίνεται να έχουν διαλέξει να κινηθούν ηχητικά στη μεταβατική περίοδο των Βρετανών θρύλων, συνδέοντας τα καλύτερα στοιχεία από την παλιά death/doom κατεύθυνση της μπάντας και τη νεότερη gothic/doom εκδοχή της.

Ακούγοντας το album, η αλήθεια είναι ότι σου ξυπνούν μνήμες των τελευταίων δουλειών των Paradise Lost, με ένα διαφορετικό ύφος που ταιριάζει στο μουσικό πλαίσιο των Ισπανών doomsters. Ίσως ακόμα και κάποιοι τίτλοι τραγουδιών, να σε πείσουν για την αγάπη της μπάντας προς τους Βρετανούς death/doom θρύλους. Σίγουρα όμως, το συναίσθημα που σου αφήνουν είναι κάτι διαφορετικό. Αν θα με ρωτούσες ποιο κομμάτι ξεχωρίζει, δε θα μπορούσα να απαντήσω με την άνεση που θα διάλεγα σε άλλα albums. Και αυτό, γιατί τα τραγούδια είναι δομημένα έτσι και με τέτοια σειρά, που να θυμίζουν    “μουσικό λαβύρινθο”, που όσο βαθύτερα πας τόσο σε φέρνει γύρω-γύρω από το ίδιο σημείο. Και όσο εσύ νομίζεις ότι βρίσκεις το “φως”, άλλο τόσο αυτά σε σπρώχνουν σε πιο “σκοτεινά” σημεία.

Δεν ξέρω αν ο τίτλος “Erasing The Past” έχει συμβολική σημασία για τη μπάντα, αλλά για μένα σίγουρα είναι μία δουλειά που φέρνει κάτι νέο στο στρατόπεδο των Golgotha. Δίνει, έναν άλλο, “φρέσκο”, ξεχωριστό αέρα στο group και μία “νέα” μπάντα για το ακροατήριο της death/doom σκηνής. Κομμάτια όπως τα “The Way To Your Soul”, “Distorted Tears”, “Rewrite Your Destiny” και  το ομώνυμο “Erasing The Past”, σου προκαλούν ρίγη και μόνο στο άκουσμα και σου μεταφέρουν με καταπληκτική μαεστρία τη “σκοτεινή” ατμόσφαιρα του δίσκου. Όσο για το επικό “Land Of Defeat” που κλείνει το album, ό,τι και να πεις θα είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα νοιώσεις όταν το ακούσεις. Όσο για τις ερμηνείες, δεν ξέρω αν ο Amon Lopez είναι ο νέος Nick Holmes, αλλά σίγουρα η φωνή του σε “παγιδεύει” στο σκοτεινό της “ιστό” και σε αφήνει με την απορία αν ποτέ ξεφύγεις από εκεί.

Το “Erasing The Past”, είναι η απόδειξη ότι οι Golgotha είναι εδώ και πιο δυνατοί από ποτέ. Είναι η “σύγχρονη” απάντηση της μπάντας, ακόμα και στους ίδιους τους τους εαυτούς. Είναι μία “νέα” αρχή, στο μουσικό μονοπάτι των Ισπανών death/doomsters. Ό,τι καλύτερο, έχει να επιδείξει ο χώρος στη χρονιά που διανύουμε. Αξίζει, και με το παραπάνω, το χρόνο που θα αφιερώσεις να το ακούσεις και σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένος.

https://www.facebook.com/GolgothaOfficialBand/

GOLGOTHA – Distorted Tears

548

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.