MEGATON SWORD: “Niralet” EP

Η Ελβετία δεν βγάζει μόνο σοκολάτες, Celtic Frost και Coroner, αλλά μας επιδεικνύει και την παράδοση που έχει στο αγνό παρθένο true metal με τους νεοσύστατους Megaton Sword.

Η Eλβετική τετράδα που δημιουργήθηκε το 2018, μας χαρίζει φέτος το παρθενικό της EP “Niralet”, το οποίο μας υπόσχεται πολλά. Όπως τα σφηνάκια που τα πίνεις και σε βαράνε κατευθείαν στο κεφάλι, έτσι και το πεντατράγουδο “Niralet” σε βαράει κατευθείαν από την πρώτη κιόλας νότα του.

True heavy metal για λίγους, για τους οπαδούς των Eternal Champion, Manilla Road, Cirith Ungol, Manowar, Warlord ακόμα και Running Wild. Obscure επική κατάσταση που ρίχνει το βάρος της στην μαγεία, τον λυρισμό και στις “μάχες” στιχουργικά, ενώ μουσικά κατακλύζεται από βαριά riffs και “κοφτερά” κουπλέ. Ήχος συμπαγής χωρίς να είναι ιδιαίτερα “βαρύς” και μπάσος, με κύριο πρωταγωνιστή το “ξύσιμο” της εξάχορδης, που προτρέπει στην ανάταση της σφιχτής μας γροθιάς, τα τύμπανα δημιουργούν ένα επαρσικό κλίμα μάχης και το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει από τα ιδιαίτερα φωνητικά του Uzzy Unchained.

Ωραίο όνομα ε;…και όπως καταλάβατε η γραφικότητα της μουσικής επεκτείνεται και στα ονόματα του γκρουπ, συνεπώς στις κιθάρες είναι ο Chris The Axe, στο μπάσο ο Simon The Sorcerer και στα τύμπανα ο Dan Thundersteel.

Συνοψίζοντας και χωρίς κανέναν ενδοιασμό, έχουμε στα χέρια μας ένα μπομπάτο EP, που μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον των Megaton Sword.

https://www.facebook.com/megatonsword/

Megaton Sword – Pristine Wartru

562

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.