FREAKINGS: “Rise Of Violence”

“Είναι τρελοί αυτοί οι Ελβετοί”, αναφώνησε ο Nikus Metallicus Koretsius, ως άλλος Ρωμαίος εκατόνταρχος που προσπαθεί να εισβάλλει στο Ελβετικό χωριό. Η χώρα που είναι περισσότερο γνωστή για ρολόγια, σοκολάτες, τυριά και σουγιάδες, παράγει και “μεταλλικά πολυεργαλεία”. Όταν έχεις για “ναυαρχίδες” τους ύψιστους Celtic Frost και Coroner, δεν απορώ που τελικά αυτή η πάντοτε ουδέτερη και φιλήσυχη χώρα, “εξάγει” και πιστούς “στρατιώτες” του μεταλλικού στερεώματος.

Έτσι ανακάλυψα τους Freakings των 11 ετών ενεργούς δράσης και των τεσσάρων άλμπουμ μαζί με το φετινό “Rise Of Violence” (Metalmessage). Μπαίνοντας λοιπόν στο Ελβετικό τους “χωριό”, κατάλαβα ότι οι άνθρωποι (σαν άλλοι Οβελίξ) πρέπει να έχουν πέσει μικροί στο καζάνι με την εφεδρίνη και φτάνουν τους 180 παλμούς το λεπτό, σε κατάσταση ηρεμίας. Η τριάδα επιδίδεται σε τραχύ, παλιομοδίτικο thrash, χωρίς πολλά πολλά, χωρίς εφετζίδικα τερτίπια και καινοτομίες. Αυτό που κάνουν, και το κάνουν πολύ καλά, είναι να κρατάνε το πόδι κολλημένο στο γκάζι συνεχώς. Το παλιομοδίτικο του πράγματος το καταλαβαίνει κανείς αρχικά από το εξώφυλλο, το οποίο είναι από εκείνα τα “παιδικά” που “αγαπάμε να μισούμε”, που “βρωμάνε” πυρηνική καταστροφή, αλλά φέρνουν στο νου μία γλυκιά νοσταλγία.

Νοσταλγία που οι Jonathan Brutschin (guitars/vocals), Toby Straumann (bass) και Simo Straumann (drums), φροντίζουν εξαρχής να εξαφανιστεί, γιατί πολύ απλά δεν έχεις χρόνο για νοσταλγίες. Τα riffs εκτοξεύονται κατά ριπάς, τα τύμπανα χτυπιούνται ανηλεώς και τα gang vocals δίνουν το ρυθμό σε ένα mosh pit που δε σταματά, παρά μόνο μετά από 40 λεπτά. Τραγούδια σαν τα “False Prophets”, “Rise Of Violence”, “Time Bomb”, “Wash Me With Blood”, “Time To Thrash”, είναι μερικά από τα οποία θα ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τους λάτρεις του είδους. Σε εμένα πάντως είχε αποτέλεσμα και μάλιστα μου έφεραν στο μυαλό μία άλλη αγαπημένη μου μπάντα, τους βραζιλιάνους Violator, οι οποίοι σύμφωνα και με τους ίδιους, είναι μία από τις επιρροές τους.

Πιστοί στο καθήκον και ιδεολόγοι αν θέλετε, οι Freakings σας προσκαλούν για γνωριμία και βολτίτσα. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν. Η υπερταχεία για Ελβετία αναχωρεί σε 3,2,1….

https://www.facebook.com/pg/freakings

Freakings – Psychedelic Warfare

490

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.