Religion & Politics Pt 5: Θρασύδειλο μέταλλο, Κυρ Παντελή.

Έχω αναφερθεί ξανά για τις νοητικές κωλοτούμπες που κάνουν πολλοί μεταλλάδες για να δικαιολογήσουν τη συνεχή στήριξη τους σε καθάρματα, μισογύνηδες και φασισταριά, αλλά και να ήθελα να αφήσω το θέμα ως εκεί πραγματικά δεν με αφήνετε να αγιάσω.

Αφορμή της περαιτέρω εκτόνωσης, ένα κείμενο που έστειλε φίλος σε γνωστό μεταλλικό webzine για τους γνωστούς πλέον Mgla (ναι, αυτούς που παίζουν live  σαν Clandestine Blaze με τον παιδεραστή φασίστα Aspa,  έχουν μέλος που τραγουδούσε για “Judenfrei” και κάνουν split Με NSBM μπάντες με  το Spenglerist project τους Kriegsmaschine), ή μάλλον όχι τόσο το ίδιο το κείμενο αλλά οι αντιδράσεις που ακολούθησαν το post. Το ότι περίμενα τις γνωστές αντιδραστικές μαλακίες που έχουμε συνηθίσει, τις περίμενα. “Άλλο το έργο άλλο ο καλλιτέχνης ” (lol), “για τους άλλους παλιά δεν λέγατε τίποτα”, “το metal είναι ακραίο”, “κυνήγι μαγισσών”  κλπ, γνωστές πίπες όλες, ρίξε και δυο “αστυνομία σκέψης, φασισμός, λογοκρισία!” και καναδυό απειλές ότι αν ακυρωθεί το live θα μας γαμήσουν και το γλυκό έδεσε.

Τα περί διαχωρισμού έργου και δημιουργού δεν θα τα σχολιάσω καν, το έχω ξανακάνει σε προηγούμενο άρθρο της σειράς, το έχουν κάνει και άλλοι, τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα, αν εξακολουθούν ορισμένοι να θεωρούν πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό , τουλάχιστον όσο ο καλλιτέχνης είναι εν ζωή, απλά είναι δείγμα είτε αφέλειας είτε κρυφοσυμπάθειας προς τις εκάστοτε προβληματικές ιδιότητες του καλλιτέχνη. Όσο για τα περί metal ακρότητας τα αφήνω εκεί που πρέπει, στο λύκειο, τις ηλικίες δηλαδή που λόγω ανωριμότητας δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις το ακραίο από το “κοιτάξτε με, είμαι edgy”.

Το “για τους άλλους παλιά δεν λέγατε” πάλι αγγίζει άλλο επίπεδο αντιδραστικότητας, δηλαδή επειδή παλιότερα αφήναμε τοξικές συμπεριφορές να περνάνε στα χαλαρά πρέπει να το κάνουμε εσαεί, κάθε απόπειρα να μάθουμε από τα λάθη μας, να  γίνουμε καλύτεροι και να καθαρίσουμε τον οχετό που μας περιτριγυρίζει απαγορεύεται,  σύμφωνα με τους εν λόγω μεταλλάδες επειδή παλιά τρώγαμε σκατά πρέπει να συνεχίσουμε και να το απολαμβάνουμε κιόλας. Και μιας και ξεκινήσαμε ας καταργήσουμε τα εμβόλια που δεν είχαν οι παππούδες μας και ας δέρνουμε και λίγο τις γυναίκες μας επειδή έτσι είναι η παράδοση. Oh wait…

Τα “αστυνομία σκέψης, λογοκρισία”  κλπ  πάλι καταδεικνύει κάτι άλλο, αυτή την παθογένεια που εν τέλει δείχνει την πραγματική θρασυδειλία των κοαζόντων. Βλέπετε, ούτε σε αυτό το κείμενο ούτε και σε άλλα με παρόμοιο περιεχόμενο δεν κάλεσε κανένας ποτέ σε απαγόρευση κυκλοφορίας δίσκων, απαγόρευση δια νόμου δισκογραφικών και άλλα συναφή. Κάλεσαν σε μποϋκοτάζ, απαξίωση και εξοστρακισμό φασιστών, βιαστών και λοιπών υπανθρώπων και των μπαντών τους, πράγματα όχι απλά 100% σύμφωνα με την ελευθερία του λόγου αλλά και αναφαίρετα συστατικά στοιχεία της. Πιο συγκεκριμένα, ο φίλος λέει ξεκάθαρα: “Για να προλάβω μερικούς, αυτό δε σημαίνει ούτε ότι τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι, ούτε ότι υποστηρίζω τις ακυρώσεις συναυλιών. Το ιδανικό θα μένα είναι να έρχονται τέτοιες μπάντες και να βρίσκουν ένα άδειο κλαμπ.”

Δημοκρατικότατο και ελευθεριακότατο. Παρόλα αυτά, πολλοί το απεκάλεσαν απόπειρα λογοκρισίας, ισχυρισμός που εκτός από ψευδής αποκαλύπτει κάτι. Ότι όλοι αυτοί που φωνάζουν δεν φοβούνται την λογοκρισία, φοβούνται τις ευθύνες τους. Δεν ΘΕΛΟΥΝ να ξέρουν τι ακούνε γιατί μετά μπορεί να αναγκαστούν να πάρουν θέση και να επιλέξουν, οπότε όταν κάποιος καταδείξει την προβληματικότητα μιας μπάντας αντί να απαντήσουν τίμια και ξεκάθαρα  “δεν με νοιάζει που είναι φασίστες και κολλητάρια με παιδεραστές, εγώ γουστάρω” προσπαθούν εκτρέψουν τη συζήτηση, γιατί κάπου βαθιά μέσα τους ξέρουν πως η απάντηση αυτή τους φανερώνει σαν σάπιους. Και εκεί κολλάει και το “κυνήγι μαγισσών”, όταν για μπάντες με τόσα εξόφθαλμα στοιχεία εναντίον τους όπως οι Mgla και οι Deathspell Omega θεωρούν κάποιοι ότι ψάχνουμε αφορμές και υπερβάλλουμε τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν θέλουν να ξέρουν και κλείνουν τα αυτιά και κάνουν “λαλαλαλαλαλαλαλαλα”, γιατί κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα θεωρούσε τόσο βόθρο που κουβαλάνε τα μέλη τους ως κάτι το αμελητέο και περιστασιακό.

Κλείνοντας να πω πως δεν πρόκειται να παραθέσω πηγές που να δείχνουν τι καπνό φουμάρουν οι Mgla, οι Deathspell Omega, οι Horna και οι λοιποί καμουφλαρισμένοι φασίστες, δεν χρειάζεται, oι πηγές υπάρχουν, είναι πολλές, βρίσκονται εύκολα και ο μόνος τρόπος να μην τις βρίσκεις είναι να μην θέλεις να μάθεις. Θα πω απλά σε αυτή την κοινή συνομοταξία, στους θρασύδειλους Κυρ Παντελήδες, που κατά τα άλλα το παίζουν σκληροί: Σταματήστε να είστε κότες, πείτε στα ίσα, “γουστάρουμε να στηρίζουμε φασίστες, παιδεραστές και καθάρματα και άντε γαμηθείτε”. Μην κρύβεστε, αναλάβετε τις ευθύνες που έρχονται με την ελευθερία του λόγου που τόσο υπερασπίζεστε, δώστε τα λεφτά σας να στηρίξετε τη μεραρχία Azov και τους Atomwaffen περήφανα, αφού ξέρετε πως εν τέλει εκεί θα καταλήξουν, έστω και έμμεσα. Τουλάχιστον έτσι όταν όλοι οι υπόλοιποι σας γυρνάμε την πλάτη δεν θα χρειάζεται να προσποιήστε ότι δεν ξέρετε το γιατί.

598

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.