Rockway gr

SONS OF APOLLO: “Live With The Plovdiv Psychotic Symphony”

Δύσκολα μπορείς να σκεφτείς, τα τελευταία χρόνια, κάποια άλλη μουσική dream team που να μπορεί να υποστηρίξει τόσο σθεναρά τον όρο “supergroup”.

Ουσιαστικά, μια εξελικτική μορφή των The Winery Dogs, οι SoA προκαλούν το ίδιο δέος, τόσο με τα ονόματα των μελών τους, όσο και με τις μουσικές τους ικανότητες. Με αρχικό πυρήνα τους Mike Portnoy (drums) και Derek Sherinian (keyboards) γνώριμους από τους Dream Theater, τον μπασίστα Billy Sheehan, πλαισιώθηκαν άμεσα από τον κιθαρίστα Ron “Bumblefoot” Thai, και τον μοναδικό, αειθαλή και πάντα διαθέσιμο Jeff Scott Soto, και γρήγορα ήρθε ο πρώτος δισκογραφικός καρπός με τον τίτλο “Psychotic Symphony”, τον Οκτώβριο του 2017.

Επειδή όμως οι εποχές είναι δύσκολες ακόμα και για τους σούπερ ήρωες, η “Inside Out” αποφάσισε να κυκλοφορήσει αυτό το χορταστικό και πολυτελές live πακέτο για να κρατήσει το όνομα στην επικαιρότητα όσο καιρό θα χρειαστούν να προετοιμάσουν τη συνέχεια.

Οφείλεις βέβαια να υποστηρίξεις ανάλογα μια τέτοια κίνηση και να κάνεις την κυκλοφορία δελεαστική. Το πρώτο κίνητρο είναι η ιδιαιτερότητα του τόπου: ένα επιβλητικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο στο Plovdiv της Βουλγαρίας παραχωρεί την ιδιαίτερη ακουστική του, αλλά και την ανάλογη οπτική απόλαυση, και φιλοξενεί τους μουσικούς σε μια βραδιά μεγάλη σε διάρκεια, επιλογές, και μουσικά χρώματα. Το δεύτερο σημαντικό δέλεαρ είναι το μουσικό περιεχόμενο: πέρα από το υλικό του πρώτου άλμπουμ, διανθισμένο με τις αναμενόμενες μικρές εκτροπές των βιρτουόζων μουσικών, υπάρχουν μικρές εκπλήξεις όπως η φωνητική παρένθεση του Soto με τον φόρο τιμής στο μυθικό Freddie Mercury με τα “The Prophet’s Song/Save Me”, το πασίγνωστο “The Pink Panther Theme”, και το “Just Let Me Breath”, από την κοινή θητεία των Portnoy/Sherinian στους Dream Theater.

Υπάρχουν όμως ακόμα περισσότερα, αμέσως μετά από ένα σύντομο διάλειμμα. Το γκρουπ, με τη συνοδεία ορχήστρας, παρουσιάζει μια σειρά ιδιαίτερα απαιτητικών και δημοφιλών διασκευών, αποκαλύπτοντας ουσιαστικά την ευρεία γκάμα των επιρροών τους και αποδίδοντας έναν αξιοσέβαστο φόρο τιμής σε αυτές. Δεν χρειάζεται καν να αναφέρεις τους αντίστοιχους καλλιτέχνες σε ορόσημα όπως τα “Kashmir”, “Gates Of Babylon”, “Diary Of A Madman”, “Dream On”, The Show Must Go On”, “Comfortably Numb”, μια πραγματική γιορτή της rock ιστορίας.

Το φινάλε επιφυλάσσει νέα επιστροφή στα χρόνια των Theater με τα “Hell’s Kitchen” και “Lines In The Sand”, το “And The Cradle Will Rock” των Van Halen, ενώ το πλούσιο σετ κλείνει με το δικό τους επίσημο εξόδιο των ζωντανών εμφανίσεων, το “Coming Home”.

Κάνοντας ταμείο, και συνυπολογίζοντας πως η συγκεκριμένη κυκλοφορία στην ειδική της έκδοση περιέχει και το αντίστοιχο οπτικό ντοκουμέντο, έχουμε μια δελεαστική περίπτωση, ιδιαίτερα για τους οπαδούς του γκρουπ. Με δεδομένη τη ζωντάνια, το εκπληκτικό δέσιμο, την ενέργεια των μουσικών που συχνά ζωντανεύει σημαντικά το δικό τους υλικό συγκριτικά με τη στούντιο εκδοχή, το συγκεκριμένο live αποτελεί ένα αξιόπιστο ντοκουμέντο της κατάστασης των SoA τη δεδομένη στιγμή. Και η καταγραφή της ιστορίας είναι τελικά το σημαντικότερο από όλα.

SONS OF APOLLO - Labyrinth (Live at the Roman Amphitheatre in Plovdiv 2018)

Rate this item
(2 votes)
back to top

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version