MEGATON SWORD: “Niralet” ΕP

Το Megaton Sword είναι ένα σπάνιο αντικείμενο, στο παιχνίδι Mining Simulator γνωστής πλατφόρμας στο internet, πιθανώς από εκεί να πήραν το όνομα τους και αυτή είναι η μοναδική πληροφορία που που κατάφερα να αλιεύσω για αυτή την πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα από την Ελβετία.

Σαν συγκρότημα ξεκίνησαν μόλις πέρσι και αποτελούνται από τους Uzzy Unchained στα φωνητικά, τον  Chris the Axe στις κιθάρες, Simon the Sorcerer στο μπάσο, και τον drummer Dan Thundersteel. Το EP “Niralet” είναι η πρώτη τους κυκλοφορία, περιέχει 5 τραγούδια και στα περίπου 25 λεπτά που διαρκεί το EP οι Ελβετοί παίζουν επικό heavy metal.

Οι προφανείς επιρροές τους είναι Manowar, Warlord, Manilla Road και Cirith Ungol. Όμως το συγρότημα που σου έρχεται στο μυαλό πιο πολύ ακούγοντας τους Megaton Sword είναι οι Eternal Champion. Ειδικά στα φωνητικά υπάρχει μεγάλη ομοιότητα με τον τρόπο που τραγουδάει ο Jason Tarpey. To “Niralet” ξεκινάει με μια mid-tempo σύνθεση το “Vulva of the Nightfall” στο οποία τα φωνητικά έχουν το πρωταγωνιστικό ρόλο. Το “Pristine War” που ακολουθεί είναι η πιο Eternal Champion σύνθεση του EP με τα πράγματα να γίνονται πιο ενδιαφέροντα με το “Born Beneath the Sword”. Eδώ η αγάπη για Cirith Ungol δεν κρύβετε και υπάρχουν καναδυό doom περάσματα. Οι μελωδίες του είναι ευκολομνημόνευτες και μάλλον αποτελεί την κσλύτερη σύνθεση του EP. Επόμενο το  “For Glory”, που είναι το πιο γρήγορο κομμάτι με τις κιθάρες να είναι αρκετά επιθετικές. Το “Realms of Conguer” που κλείνει το δίσκο έχει πολύ ωραία εισαγωγή με το μπάσο και τα τύμπανα να δίνουν τον τόνο, το ρεφρέν είναι αρκετά καλό και στη μέση του τραγουδιού η απαγγελία μερικών στίχων συμβάλει στην ατμόσφαιρα του τραγουδιού.

Όλα τα κομμάτια του δίσκου έχουν ως θέμα τον φανταστικό κόσμο που εμπνεύστηκε το συγκρότημα και αποικονίζεται στο εξώφυλλο, με τους στίχους να αποφεύγουν την παγίδα της γραφικότητας και να είναι σε καλό επίπεδο. Ο ήχος θα μπορούσε να είναι ένα κλικ πιο γυαλισμένος, αλλά ακόμα και έτσι έχει γίνει καλή δουλειά στην παραγωγή. Ένα θεματάκι που έχουν οι Megaton Sword είναι ότι πρέπει να δουλέψουν λίγο περισσότερο στη δομή των κομματιών, για παράδειγμα σε κάποιες συνθέσεις δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τα ρεφρέν από το κύριο μέρος του τραγουδιού. Άλλο ένα σημείο που πρέπει να προσέξουν είναι ότι σε ένα δυο σημεία επαναλαμβάνονται και θα μπορούσαν ίσως να πρόσθεταν λίγα παραπάνω solo για ποικιλία. Στις συνθέσεις αποτυπώνεται το πάθος και η ενέργεια που έχουν σαν μπάντα και καταφέρνουν να έχουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να ακούγονται επικοί.

Σαν πρώτο δείγμα το “Niralet, για πρωτοεμφανιζόμενη μπάντα, κρίνεται ικανοποιητικό, με τους Megaton Sword να αφήνουν καλές εντυπώσεις. Από εκεί και πέρα  οι απαιτήσεις για τις μελλοντικές τους δουλειές  θα είναι μεγαλύτερες και  αναμένουμε για να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες των Ελβετών.
 
https://www.facebook.com/megatonsword/?epa=SEARCH_BOX

Megaton Sword – For Glory

890

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.