Rockway gr

MIDNIGHT Featured

Πριν κάποια χρόνια στη χώρα μας ποινικοποιήθηκαν οι κουκούλες, που σκοπό έχουν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των ανθρώπινων προσώπων και τελευταία φαίνεται ο νόμος να χαλάρωσε, και έτσι εμείς μπορούμε να απολαύσουμε ζωντανά στη σκηνή τους Midnight.

 

Γέννημα ενός και μοναδικού ανθρώπου, του κυρίου Jamie Walters, γνωστού στην προκειμένη ως Athenar, οι Midnight δημιουργήθηκαν ως side project, όσο εκείνος ήταν ο μπασίστας των Boulder και σκοπό είχε να κυκλοφορεί κατά καιρούς μόνο EPs και splits, αλλά το πράγμα πήρε άλλον δρόμο.

 Παίζοντας όλα τα όργανα μόνος του στο studio, o Athenar έβγαλε όλες τους τις επιρροές στη μουσική των Midnight, συνδυάζοντας Venom, Motorhead, Hellhammer, Possessed και πολλές άλλες rock ’n’ roll, punk rock και metal μπάντες. Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος πήρε σάρκα και οστά στο παρθενικό ΕΡ “White Hot Fire”.

Η αγριεμένη φωνή του Athenar, οι κιθαριστικές του μοτορχεντίλες, η punk συμπεριφορά του και απόκοσμοι “φιλοσατανικοί” του στίχοι δημιούργησαν κάτι τόσο άμεσο και ελκυστικό για τους φίλους της σκληρής μουσικής που σύντομα θα ανάγκαζαν τον μουσικό να κάνει τους Midnight, full time ασχολία του.

“Είμαι οπαδός των τραγουδιών. Πάντα θεωρούσα αυτονόητο πως οι άνθρωποι πρέπει να γουστάρουν τα τραγούδια. Πλέον φαίνεται να θέλουν έναν ΗΧΟ. Κάτι να τους αποσπά την προσοχή, παρά να την αρπάζει!” είχε δηλώσει ο Αμερικανός μουσικός στο Decibel Magazine. (ΠΗΓΗ

Και αυτό ακριβώς προσπάθησε να κάνει εξαρχής με το ντεμπούτο των Midnight, “Satanic Royalty” (2011). Να γράψει καλά τραγούδια. Πιασάρικες μελωδίες, που κουβαλούν μέσα τους την μεγάλη παράδοση του metal και των προγόνων του, ενώ οι στίχοι “βρωμάνε” old-school: “When your soul's in the red/ And there's no turning back/ When you're forgotten and dead/ Now's the point of attack”

Ερωτώμενος τι θεωρεί σημαντικό σε μια ζωντανή εμφάνιση, απανταει : ”Πρέπει να βγαίνει στη μουσική, δεν ξέρω, κάτι που δεν θα έπρεπε να μην μπορείς να εξηγήσεις. Είναι σαν να ρωτάς γιατί σκληραίνουν οι ρώγες όταν οι γυναίκες ερεθίζονται. Μην ανησυχείς για κάτι τέτοιο!” (ΠΗΓΗ). Στη σκηνή, ο ίδιος και οι συμπαίκτες του φορούν κουκούλες και έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα τους (όπως ακριβώς και οι Mgla), δίνοντας έτσι ένα έξτρα μυστήριο στον στιχουργικό μυστικισμό τους (για τους στίχους πιθανότατα να ευθύνονται οι Venom).

Ενδιάμεσα, οι Midnight κυκλοφορούν αρκετά splits με μπάντες όπως οι Nunslaughter, Toxic Holocaust και Abigail και το 2014 έρχεται το δεύτερο album τους “No Mercy for Mayhem”.

Οι γυναίκες είναι κεντρικό θέμα στα εξώφυλλα των Midnight και στη θεματική των τραγουδιών τους και ο Jamie σχολιάζει για αυτό: “Έχει να κάνει με όσα πράγματα ακούω. Ακούω Rolling Stones και εννιά από τα δέκα τους κομμάτια έχουν να κάνουν με γυναίκες...είναι μέρος της ζωής και εγώ δεν έχω ζήσει σε κάστρα τελευταία, ούτε σκοτώνω όσους δράκους σκότωνα παλαιότερα, οπότε δεν μπορώ να γράψω για αυτά” (ΠΗΓΗ).

Σε συνέντευξη του στο Invisible Oranges (LINK), στην ερώτηση του πόσο επηρεάζει η πολιτική και κοινωνική κατάσταση στον κόσμο την οργισμένη μουσική των Midnight, απαντάει “ο κόσμος πάντα ήταν γαμημένος. Τώρα απλά που όλα καταγράφονται, είναι πιο εμφανές και άμεσο. Ο κόσμος όμως πάντα ήταν γαμημένος, και αυτό ήταν πάντα ένα μέρος του πως γράφω στίχους.”

Το τρίτο album των Midnight ήρθε το 2017 με τίτλο “Sweet Death and Ecstasy” και με την μπάντα να συνεχίζει να παίζει αυτό που έπαιζε από την αρχή της. Μαυρισμένο thrash metal με έντονα σαρκαστικό στίχο που ικανοποιεί εκείνους που αρέσκονται σε έναν συνδυασμό Mötorhead και Venom. Απλό, επιθετικό και γρήγορο metal χωρίς προσπάθειες νεωτερισμού ή πειραματισμού. 

Τι εννοώ; Νιώστε τους από κοντά, την Πέμπτη 22 Αυγούστου στο Temple Athens (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ).

https://midnight-ohio.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/midnightviolators

Rate this item
(1 Vote)
More in this category: « SHE WANTS REVENGE DANNY VAUGHN »
back to top

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version