SKÅNSKA MORD: “Blues From The Tombs”

Η γνωριμία μου με τους Σουηδούς Skånska Mord έγινε με το δεύτερο τους album “Paths To Charon” το 2012 (review) για το οποίο είχα γράψει: “Εσύ, που ακούς Graveyard, Lonely Kamel, Freedom Hawk, Spiritual Beggars και τέτοια, νομίζω πως θα βρεις ένα καλά κρυμμένο θησαυρό σε αυτό το album!”.

7 χρόνια σιωπή σπάει με το τρίτο τους album “Blues From The Tombs”, που όπως όμορφα μας προϊδεάζει ο τίτλος, οι Skånska Mord σφιχταγκαλιάζουν την ηλεκτρική blues κουλτούρα πολύ περισσότερο από πριν, οπότε σε όλα τα παραπάνω ονόματα θα ήθελα ειδικότερα να προσθέσω τους Greeleaf και Kamtchatka.
Μια υπέροχα βαριά φωνή βγαίνει από το λαρυγγί του Janne Bengtsson, “χρωματιστή” από τα 70s γκρούβα και όμορφα, παιχνιδιάρικα κιθαριστικά ξεσπάσματα δημιουργούν μια φοβερή ατμόσφαιρα σε έναν δίσκο που αξίζει να παίζει σε υψηλές εντάσεις.

Η παραγωγή του “Blues From The Tombs” βγάζει ασπροπρόσωπη την καταγωγή του σχήματος και το λεγόμενο songmanship αποδεικνύεται ιδιαίτερα δυνατό σε τραγούδια σαν τα “Simon Says”, “Edge Of Doom” (υπέροχη power ballad όπου εμφανίζεται και η φυσαρμόνικα του Janne), “Blinded By The Light” και το εξώφυλλο ακολουθεί εικαστικά τις δυο προηγούμενες δουλειές τους.

Οι Σουηδοί βγάζουν μετά από πολλά χρόνια, έναν ακόμη ενδιαφέρον και άκρως συναισθηματικό δίσκο που θα ικανοποιήσει τους φιλάθλους του ήχου εκείνου, που τραβάει έμπνευση από τα πρώτα βήματα του hard rock στα 70s.

O “φόνος” έγινε…και οι δράστες είναι γνωστοί!

https://www.facebook.com/skanskamord/

622

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.