WHY NOT?: “Keep Rockin’”

Οι Why Not?, είναι μία Αθηναϊκή ροκ μπάντα, που δραστηριοποιείται στα μουσικά πέριξ περίπου 20 χρόνια.

Κύριος πυρήνας του σχήματος η Μαρία Στεφανιδάκη (φωνή και ιδρυτικό μέλος) και ο Περικλής Παλαμιώτης (κιθάρα), με το ύφος τους να κυμαίνεται σε κλασικές rock φόρμες των ’60s, ’70s και ’80s, από Janis Joplin μέχρι Led Zeppelin και από Blondie μέχρι Deep Purple, όπως οι ίδιοι πολύ εύστοχα περιγράφουν.   

Αποφάσισαν, λοιπόν, μετά από τόσα χρόνια πορείας να μας προσφέρουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη δουλειά υπό τον τίτλο “Keep Rockin’”, με 9 συνθέσεις σε στίχο της Μαρίας Στεφανιδάκη και υπό τις εκτελεστικές και συνθετικές αρετές του Περικλή Παλαμιώτη. 

Από άποψη παραγωγής, το “Keep Rockin’” κινείται σε μέτρια επίπεδα, βγάζοντας περισσότερο τον αέρα μιας “home made” δουλειάς που επιδιώκει να κινηθεί σε επαγγελματικά επίπεδα, παρά μιας “επιμελώς ατημέλητης” παραγωγής, με κύριο στόχο να ακουστεί ως vintage. 

Οι συνθέσεις έχουν, κατά βάση, έναν έντονο Blondie χαρακτήρα, “διανθισμένες” με αρκετά Sabbath-ικά στοιχεία, ενώ οι αρκετές ακουστικές στιγμές τους, ακουμπούν από τ’ αρπίσματα μέχρι το συναισθηματισμό του στίχου στην κλασική glam μπαλάντα των ’80s. 

Η στιχουργική, θα μπορούσα να πω ότι πέρα από κάποιες διάσπαρτες καλές ιδέες, επαναλαμβάνει ένα μονότονο και κουραστικό, και ταυτόχρονα ψυχοπονιάρικο ύφος, υποβαθμίζοντας έτσι και τις όποιες εκλάμψεις της ενορχήστρωσης. Μοναδικό στοιχείο που ξεχωρίζει, είναι η άρτια φωνή της Μαρίας Στεφανιδάκη, η οποία χάνεται στη γενικότερη μετριότητα.

Σε γενικές γραμμές, η ακρόαση δεν επεφύλαξε ευχάριστες εκπλήξεις και αν η ερώτηση ήταν “Why Not?” η απάντηση δε θα ήταν άλλη, ρητορικώς δοσμένη: “Why Yes?”. 

https://www.facebook.com/WhynotBandAthens/

https://www.youtube.com/watch?v=XLqDgBmjxE0 

674

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.