BEASTMAKER: “Eye Of The Storm” (EP)

Εδώ και λίγα χρόνια, πολλές νέες μπάντες καταφεύγουν πίσω στα ’80s για να βρούνε τον ήχο που θα τις κάνει το “next big thing” του heavy metal.

Κάποιες από αυτές συνδυάζουν διαφορετικά είδη, άλλες πάλι συνδυάζουν το “χθες” με το “σήμερα” του ήχου για να βρουν αυτό που θέλουν. Οι Beastmaker, φαίνεται να ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία και το “Eye Of The Storm” EP φροντίζει να μας το αποδείξει.

Οι Αμερικανοί doom metallers ιδρύθηκαν το 2014 και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει 2 demos, 2 compilations, κάμποσα EPs και 2 albums το 2016 και 2017 αντίστοιχα, με τίτλους “Lusus Naturae” και “Inside The Skull”. Το “Eye Of The Storm”, έρχεται να μας δείξει ότι η μπάντα είναι εδώ και με αρκετή έμπνευση.

Οι Beastmaker δεν είναι η κλασική doom μπάντα με τα αργόσυρτα riffs και τη μελαγχολική ατμόσφαιρα. Έχει έναν ιδιαίτερο, δικό της ήχο, προϊόν του συνδυασμού ’80s και κάτι από το σημερινό ήχο της σκηνής, με αποτέλεσμα το group να μην ακούγεται όπως οι κλασικές doom μπάντες.

Προφανώς, η “πηγή” έμπνευσης των Beastmaker είναι οι παραδόσεις και οι ιστορίες τρόμου, όμως σε μία πιο “μοντέρνα” εκδοχή τους. Το group, δεν αποποιείται το “παρελθόν” του, αντιθέτως το συμπληρώνει με λίγη “δόση” από το παρόν, έτσι ώστε να “κερδίσει” τον ήχο του μέλλοντός του. Κομμάτια όπως τα “Celestial Glow” και το ομώνυμο “Eye Of The Storm”, είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα του ήχου της μπάντας. Πρόκειται για προσεγμένες συνθέσεις με εμπνευσμένα riffs και εξαιρετικά solos, που ναι μεν σε ταξιδεύουν στα ’70s-’80s αλλά έχουν και κάτι από το σήμερα μέσα τους.

Οι Beastmaker δε φαίνεται να ξεχνούν και τις “ρίζες” τους. Έτσι, τα “Shadows” και “My Only Wish” περιέχουν αρκετή “δόση” Sabbath, δείχνοντάς μας την “προτίμηση” του group στους θρύλους του heavy metal. Άλλωστε, όπως έλεγε και ένα παλιό ρητό, “με όποιον δάσκαλο καθίσεις, τέτοια γράμματα θα μάθεις”. Και οι Αμερικανοί doomsters, φαίνεται “πήραν καλά το μάθημά τους”, βγάζοντας ένα “δυνατό” αποτέλεσμα.

Νομίζω ότι πρόκειται για μία εξαιρετική κυκλοφορία, που θα κερδίσει τους οπαδούς ολόκληρου του φάσματος του heavy metal. Οι συνθετικές ικανότητες της μπάντας, φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο, ενώ και ηχητικά φαίνεται να “κόβουν πρώτοι το νήμα”, μπροστά από άλλες νέες μπάντες του είδους. Οι Beastmaker, δείχνουν ότι το μέλλον τους ανήκει αρκεί να συνεχίσουν σε αυτόν το ρυθμό. 

https://www.facebook.com/Beastmaker/

https://www.youtube.com/watch?v=b-L9cpXORVI

488

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.