REBEL MACHINE: "Whatever It Takes"

Hard Rock από το Porto Alegre της Βραζιλίας, της χώρα του καφέ, του Σώκρατες και των Sepultura. Οι Rebel Machine προειδοποιούν πως εμείς οι φίλοι των Foo Fighters (προσπαθούν να τους μοιάσουν θεωρώ) και Hellacopters θα βρούμε κάτι μέσα στο “Whatever it Takes”. Για να δούμε!

Δεύτερο ολοκληρωμένο πόνημα για τους Βραζιλιάνους, μετά το ντεμπούτο τους “Nothing Happens Overnight” και ομολογώ πως έχει την πλάκα του, ενώ ταιριάζει με την ηλιοφάνεια του καλοκαιριού.

Το album ξεκινάει όμορφα με το “Underdogs” που θα θυμίσει σε κάποιους χαλαρές στιγμές των Backyard Babies και στη συνέχεια του album θα ακούσεις πιασάρικες μελωδίες, σαν εκείνη στο “In My heart”, κάποιες Hellacopter-ικές κιθαριές και αρκετές επιρροές κατευθείαν από τους Kiss και την μετέπειτα sleaze σκηνή που ξεπήδησε από τις φωτιές τους.

Καλή παραγωγή, artwork που σε προϊδεάζει για κάτι πολύ πιο γκαζιάρικο και αλήτικο, αλλά τελικά σε αποπροσαντολίζει, αφού η “αλητεία” και η ταχύτητα δεν είναι συστατικά που φέρει το “Whatever It Takes”

Οι Rebel Machine παρόλα αυτά, είναι μια αρκετά τίμια μπάντα, αλλά δεν έχει εκείνο το κάτι που θα σε σηκώσει από την καρέκλα πανηγυρίζοντας. 

https://www.facebook.com/rebelmachineofficial/

551

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.