NYT LIV: “Ensomhedens Kolde Kald”

“Το παγωμένο κάλεσμα της μοναξιάς” είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς των hardcore-άδων Nyt Liv (Νέα Ζωή) από την Κοπεγχάγη.

Εν είδει ποίησης, ο frontman της μπάντας Michael Aegesen γράφει στίχους εμπνευσμένους από το κίνημα του κοινωνικού ρεαλισμού της δεκαετίας του 1970, με φόντο μια πολύ δυναμική μουσική που θα ευχαριστήσει τους φίλους του μεταλλικού hardcore, τους οπαδούς της κληρονομιάς των Refused, αλλά και εκείνους που άνοιξαν τα αυτιά τους στις σκανδιναβικές γλώσσες με τους Νορβηγούς Kvelertak. Οι στίχοι είναι τραγουδισμένοι μόνο στα δανικά και για αυτό πρέπει είτε να αγοράσεις λεξικό, είτε να φανταστείς τι θέλει να πει η θυμωμένη αυτή φωνή.

Η παραγωγή είναι όσο βαβουριάρικη χρειάζεται και όσο ανεβάσει την ένταση του στερεοφωνικού σου τόσο θέλεις να κάνεις ανακαίνιση στο γειτονικό σούπερ μάρκετ (εμπνέει και το εξώφυλλο). Το έχω στα αυτιά μου αρκετούς μήνες μέχρι να φτάσω να γράψω αυτό το κείμενο και κάθε ακρόαση ήταν το ίδιο απολαυστική με την προηγούμενη. 

Τσίτα τα γκάζια, άρβυλα-βερμούδα και circle pit!!!!

510

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2110 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.