DREAMS IN FRAGMENTS: “Reflections of a Nightmare”

Πρώτο album για τους Ελβετούς Dreams in Fragment , οι οποίοι έχουν στις τάξεις τους μουσικούς από τα συγκροτήματα Majesty Of Silence, Rainforce, Proxima και παίζουν συμφωνικό metal, όπως το όρισαν οι Nightwish, Within Temptation και Delain.

Σε αυτό το νέο σχήμα, τα οπερετικά φωνητικά τα έχει αναλάβει η Seraina Schöpfer, κάνοντας καλό δίδυμο με τον Christian Geissmann στα growls, ο οποίος έχει αναλάβει και τις κιθάρες και γενικότερα την ενορχήστρωση του album. Το κουαρτέτο συμπληρώνουν ο Jan Thomas στο μπάσο και ο Frank Fritsch στα τύμπανα. Ο δίσκος διαρκεί περίπου σαρανταδύο λεπτά και περιέχει δέκα συθέσεις που διαρκούν τέσσερα με πέντε λεπτά.

Η μουσική των  Dreams in Fragment είναι κινηματογραφική, με την μπάντα να προσπαθεί να ξεχωρίσει προσθέτοντας gothic στοιχεία και γενικά προσπαθούν να κάνουν την ατμόσφαιρά τους πιο σκοτεινή. Τα πλήκτρα έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με την κιθάρα. Γενικά όποιος ψάχνει solos και φοβερά riffs θα απογοητευτεί, με τις κιθάρες να “συμπληρώνουν” πιο πολύ τον ήχο. Η Seraina είναι ικανοποιητική στο ρόλο της και μπορεί να τραγουδήσει οπερετικά αλλά και πιο χαλαρά όπου χρειάζεται. Επίσης, όπου το απαιτούν οι συνθέσεις το στυλ “Beauty and the Beast” δουλεύει άψογα. Σε αυτό που “πάσχει” το “Reflections of a Nightmare”, είναι ότι υπάρχει μία έλλειψη ενέργειας στα κομμάτια, σαν να συγκρατούν τους εαυτούς τους. Ένα άλλο πρόβλημα του δίσκου, είναι ότι παρόλο που τον άκουσα αρκετές φορές, δυσκολεύτηκα να συγκρατήσω κάποιο τραγούδι.

Το “Reflections of a Nightmare”, δεν είναι ο δίσκος που θα ξεχωρίσει από το “βουνό των κυκλοφοριών” που βγαίνει κάθε χρόνο, εντούτοις οι Dreams in Fragment είναι μία νέα μπάντα που κάνει αρκετά καλά κάποια πράγματα και έχει όλο το χρόνο μπροστά της να βελτιωθεί και να ανεβεί επίπεδο με τον επόμενο δίσκο της.

https://www.facebook.com/dreamsinfragments/

Dreams in Fragments – Nightchild

556

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.