WILDROADS: “No Routine Lovers”

Το καλοκαίρι, έφτασε. Η ανάγκη για πιο “ανεβαστική” μουσική, έρχεται μαζί με την ολοένα και αυξανόμενη διάθεση λόγω του καλού καιρού.

Άραξε, πιάσε μία κρύα μπύρα και πάτησε το play, οι Wildroads είναι εδώ για να αναλάβουν δράση ως προς τη διασκέδασή σου, με το νέο τους album “No Routine Lovers”.

Οι Ιταλοί hard rockers, δημιουργήθηκαν το 2001 και έχουν να επιδείξουν ένα EP το 2010 και το ντεμπούτο τους με τίτλο “Riding On A Flaming Road” το 2012. Μετά από 7 χρόνια απουσίας, η μπάντα επανέρχεται δυναμικά με το δεύτερό της album, το “No Routine Lovers”.

Οι Wildroads, καταφέρνουν να “παντρέψουν” όλες τις rock εκφάνσεις της μουσικής τους με το σύγχρονο ήχο, μέσα στο δεύτερο δίσκο τους. Θες rock ‘n’ roll, θες southern rock, θες alternative rock, όλα μπορείς να τα βρεις εδώ, σε μία πιο διασκεδαστική, πιο “ανεβαστική” πλευρά τους. Ακόμα και κάποιες στιγμές metal, με την ενέργεια και το πάθος της μπάντας να “φαίνεται” στα τραγούδια.

Το album, είναι μία “ηχηρή” δήλωση επιστροφής των Wildroads, που παρά την 7ετή απουσία τους δείχνουν να μην έχουν χάσει τη “ζωντάνια” και τη συνθετική τους ευφυΐα. Άλλωστε, δύσκολα μπορείς να βρεις στις μέρες μας κομμάτια όπως τα “Bad Girls Got The Fire”, “Rollercoaster” και “Mindfucked”, “τίγκα” στη διάθεση και με riffs που σου μένουν “κολλημένα” στο μυαλό. Οι Ιταλοί rockers, δεν ξεχνούν τις ρίζες της σκηνής που εκπροσωπούν και με τα “Way To God” και “The Night Belongs To The Wild”, εξωτερικεύουν όλα εκείνα τα rock/southern rock καλά στοιχεία των επιρροών τους, με τη δικιά τους σύγχρονη “πινελιά” πάντα, δίνοντάς μας ένα εξαιρετικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Σίγουρα, οι Wildroads στο νέο τους δίσκο “αγγίζουν” την πιο “light” πλευρά του metal, με το “Bad Girls Got The Fire” να θυμίζει Motley Crüe, Cinderella, Poison και άλλες μπάντες του glam/hair metal. Το “Mindfucked” δε, είναι γεμάτο με grunge metal στοιχεία, θυμίζοντας αρκετά μπάντες όπως οι Alice In Chains, Soundgarden. Αυτό που ξεχωρίζει όμως, δεν είναι άλλο από την “ανεβασμένη” διάθεση των Ιταλών, κάτι που κάνει το album ευχάριστο στην ολότητά του, ακόμα και σε τραγούδια όπως τα “Rules Of The World” και “Bring You To The Stars”, που δεν είναι αυτό που λέμε hits.

Αυτό που σου αφήνει το άκουσμα του “No Routine Lovers”, είναι μία αίσθηση ευεξίας, μία ευχάριστη ανάμνηση. Είναι ένα ευχάριστο μουσικό “ταξίδι” και οπωσδήποτε μία σπάνια “συντροφιά” για τις καλοκαιρινές σου περιπλανήσεις. Οι Wildroads, έχουν καταφέρει να βγάλουν τη μουσική “ρουτίνα” και να προσθέσουν ένα “επαναστατικό”, ανέμελο rock στοιχείο στη ζωή μας. Αξίζει την προσοχή μας, με το παραπάνω.

https://www.facebook.com/Wildroads/

483

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.