KVELGEYST: “Alkahest”

Οκ, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι σκατά γίνεται και από την αρχή του χρόνου έχει σκάσει μπαράζ από μαυρομεταλλικές κυκλοφορίες που ξεχωρίζουν;

Είναι σημάδι των καιρών, ο κόσμος ετοιμάζεται για την καταστροφή και αγκαλιάζει ξεχασμένα φλεγόμενα είδωλα; Δεν έχω ιδέα, απολαμβάνω όμως ιδιαίτερα την κατάσταση (το πορτοφόλι μου την απολαμβάνει λιγότερο).

Οι Kvelgeyst δημιουργήθηκαν το 2015 στην χώρα της σοκολάτας, των ρολογιών, και της φοροδιαφυγής από περιφερειακούς της Helvetic Underground Committee,  και αποφάσισαν να ψάξουν νόημα στα αλχημιστικά μυστήρια, με τα πειράματα τους να καταλήγουν στο “Alkahest”, τον μυθικό οικουμενικό διαλύτη, την ουσία που μπορεί να λιώσει τα πάντα. Δεν ξέρω για το κομμάτι “διαλύτης” αλλά το οικουμενικό νομίζω ταιριάζει στο black metal των Ελβετών μιας και απλώνεται από τις ρίζες των Mayhem και Darkthrone στους Master’s Hammer και Cultes Des Ghoules, παίζει με τα 80s, τα 90s αλλά και τις πιο σύγχρονες “ορθοδοξίλες”, κοιτάει λίγο θρας, λίγο blast αλλά και λίγο ambient, και γενικά μυρίζει σαν νεκρομαντική συλλογή από μαυρομεταλλικά essential salts.

Με σχετικά απλά κομμάτια αλλά προοδευτικό σύνολο, οι Kvelgeyst έχοντας στη διάθεση τους τυποποιημένα συστατικά κοιτάνε να τα συνδυάσουν σε κάτι αναγνωρίσιμο αλλά παράλληλα φρέσκο, τα στολίζουν με ταιριαστό artwork, και έτσι κερδίζουν με το “Alkahest” και τον αποστακτήρα τους μια περίοπτη θέση στις καλύτερες black metal κυκλοφορίες της χρονιάς. Επενδύστε άφοβα λοιπόν και βοηθήστε τους να συνεχίσουν τα πειράματα τους. 

424

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.