Rockway gr

CANNIBAL CORPSE

Cannibal Corpse! Ένα όνομα, χιλιάδες πράγματα να περιτριγυρίζουν στο μυαλό σου.

Ένα group-θρύλος του death metal, από τους “πρωτεργάτες” του “ωμού”, “βίαιου” death metal (brutal death metal, όπως ονομάζεται στις μέρες μας) και από τις μπάντες που έκαναν ευρέως γνωστή τη συγκεκριμένη σκηνή. Πάντοτε “επαναστατικοί”, είτε στις ιδέες τους είτε στις συνθέσεις τους και ακόμα και στα εξώφυλλα των albums τους, δε δίσταζαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, ακόμα και όταν γνώριζαν τις “συνέπειες” (πολλές φορές, έχουν “αποκλειστεί” από χώρες λόγω του ύφους τους). Αυτοί εκεί, αγέρωχοι, να παίζουν τη μουσική τους σα να μη συνέβαινε τίποτα. Ακούστε λοιπόν, την ιστορία τους….

Ήταν Δεκέμβριος του 1988 στο Buffalo της Νέας Υόρκης, όταν οι Alex Webster και Jack Owen των Beyond Death, Paul Mazurkiewicz, Bob Rusay και Chris Barnes των Tirant Sin και Leviathan, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό το όνομα Cannibal Corpse. Η μπάντα, έπαιξε το πρώτο της show το Μάρτιο του 1989 στο River Rock Café του Buffalo, ενώ λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 2 Μαΐου του 1989, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο demo τους “Cannibal Corpse”.   

Μέσα σε ένα χρόνο από το τελευταίο τους show, οι Cannibal Corpse υπέγραψαν στη Metal Blade Records, όταν στην τελευταία, άκουσαν το demo που είχε στείλει ο διευθυντής του δισκάδικου που δούλευε ο Barnes. Το πρώτο τους επίσημο album ήταν γεγονός και στις 16 Αυγούστου του 1990, το “Eaten Back To Life” είδε το φως της δημοσιότητας.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, με το ίδιο line up και υπό την ίδια δισκογραφική “στέγη”, οι Cannibal Corpse έχουν έτοιμο το διάδοχο του “Eaten Back To Life” και στις 30 Ιουνίου του 1991 το “Butchered At Birth”, “κοσμεί” τα ράφια των δισκοπωλείων.

Το group, άρχισε να γίνεται “διάσημο” στους death metal κύκλους και όντας σε καταπληκτική κατάσταση, άρχισε να γράφει το νέο του δίσκο. Πολύ σύντομα, το “Tomb Of The Mutilated” ήταν έτοιμο να διαδεχτεί το “Butchered At Birth” και να κερδίσει το ολοένα και αυξανόμενο κοινό της μπάντας. Στις 22 Σεπτεμβρίου του 1992, η Metal Blade Records κυκλοφορεί το τρίτο album των Αμερικανών deathsters, που έμελλε να είναι και το τελευταίο με αυτήν τη σύνθεση.

Το 1993, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του group και lead κιθαρίστας, ο Bob Rusay, απολύθηκε και αντικαταστάθηκε από τον κιθαρίστα των Malevolent Creation, Rob Barret. Η μπάντα, δε σταμάτησε το συνθετικό της “οίστρο” ακόμα και σε αυτή την περίπτωση και με τα 4/5 της κυκλοφόρησε το EP “Hammer Smashed Face” στις 22 Μαρτίου του 1993, χωρίς τον Bob Rusay.

Με το Rob Barret πλέον να είναι “ενεργό” μέλος της “μηχανής” των Cannibal Corpse, η μπάντα έβαλε “πλώρη” για ακόμα ένα death metal “μανιφέστο”. Η αναγνώριση του group είχε πλέον εκτοξευθεί και οι Αμερικανοί deathsters έγιναν από τις πιο αγαπημένες μπάντες του ακραίου ήχου. Στις 11 Απριλίου του 1994, οι Cannibal Corpse κυκλοφορούν το “The Bleeding”, το οποίο ήταν το τελευταίο album με τον Chris Barnes πίσω από το μικρόφωνο.

Το 1995 και εν μέσω ηχογραφήσεων για το νέο δίσκο, ο Chris Barnes απολύθηκε λόγω προσωπικών διαφορών με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και αντικαταστάθηκε από τον τραγουδιστή των Monstrosity, George “Corpsegrinder” Fisher. Το group, είχε κατηγορήσει τότε τον Barnes ότι ενδιαφερόταν περισσότερο για το project του (Six Feet Under) και λιγότερο για τους Cannibal Corpse. Λίγο αργότερα, ο Barnes έγινε ο ηγέτης των Six Feet Under και τραγουδιστής των Torture Killer. Ο δίσκος που δούλευαν οι Αμερικανοί death metallers, ολοκληρώθηκε το 1996 και στις 20 Μαΐου του 1996, το “Vile” κυκλοφόρησε από τη Metal Blade Records.

Οι αλλαγές στο line up όμως, δε σταματούν εδώ. Το 1997, ο Barret έφυγε από τους Cannibal Corpse για να επιστρέψει στις πρώην μπάντες του, τους Malevolent Creation και Solstice. Αντικαταστάτης του ήταν ο Pat O'Brien, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο νέο δίσκο της μπάντας με τίτλο “Gallery Of Suicide”, στις 21 Απριλίου του 1998.

 

Θα έλεγε κανείς, ότι οι συνεχείς αλλαγές στο line up θα “κούραζαν” τη μπάντα και ότι θα έχανε τη δυναμική της, όμως οι Cannibal Corpse συνέχιζαν να “φτύνουν” το “ωμό” death metal τους και να εκπλήσσουν το κοινό τους. Τα νέα μέλη, όχι μόνο “χώρεσαν στα παπούτσια” των προκατόχων τους, αλλά έδωσαν μία “φρεσκάδα” και ένα “κλίκ βιαιότητας” που χρειαζόταν το group. Στις 19 Οκτωβρίου του 1999, οι Cannibal Corpse κυκλοφορούν το “Bloodthirst” εκ νέου από τη Metal Blade Records.

Η μπάντα, έχοντας κυκλοφορήσει μέσα στο 2000 ένα EP και το live album “Live Cannibalism”, εκεί γύρω στο 2002 μπήκε και πάλι στο στούντιο για να ηχογραφήσει το όγδοο “θαύμα” της. Το “Gore Obsessed”, κυκλοφόρησε στις 25 Φεβρουαρίου του 2002 από τη “μόνιμη” πλέον δισκογραφική εταιρεία του group, τη Metal Blade Records.

Και κάπου εκεί, ο “ιός” της αλλαγής μελών “χτύπησε” και πάλι. Ο Jack Owen αυτή τη φορά, έφυγε από τη μπάντα το 2004 για να περάσει περισσότερο χρόνο με το άλλο group του, τους Adrift. Λίγο αργότερα, πήγε στους Deicide. Αντικαταστάτης του, ήταν ο Jeremy Turner των Origin, για την περιοδεία για την προώθηση του “The Wretched Spawn”. Το “The Wretched Spawn”, κυκλοφόρησε στις 24 Φεβρουαρίου του 2004 και ήταν το τελευταίο επίσημο album του Jack Owen με τη μπάντα.

Με το τέλος της περιοδείας για το δίσκο “The Wretched Spawn”, ο Rob Barrett επέστρεψε στη μπάντα το 2005. Οι Cannibal Corpse, χωρίς διάλειμμα, μπήκαν στο στούντιο για να ηχογραφήσουν το νέο τους album με τίτλο “Kill”. Το “Kill”, κυκλοφόρησε στις 20 Μαρτίου του 2006.

Το group, δίχως να χάσει χρόνο και με περίσσια διάθεση για δουλειά, το Νοέμβριο του 2007 ξαναμπήκε στο στούντιο για το διάδοχο του “Kill”. Η έμπνευση και η διάθεση των Cannibal Corpse, αποτυπώθηκαν στο ενδέκατο “πόνημά” τους, με τίτλο “Evisceration Plague”, που κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου του 2009. Η ανταπόκριση δε των οπαδών, ήταν εξαιρετική.

Το 2011, η μπάντα κυκλοφόρησε ακόμα ένα live album και DVD με τίτλο “Global Evisceration” και παράλληλα ετοίμαζε το δωδέκατο album της. Αυτό ήρθε με τρία χρόνια καθυστέρηση από το προηγούμενο και στις 12 Μαρτίου του 2012, το “Torture” μπήκε στη “ζωή” της death metal σκηνής.

Το Φεβρουάριο του 2014, οι Cannibal Corpse ανακοίνωσαν ότι βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ηχογράφησης του νέου τους δίσκου. Το “A Skeletal Domain”, θα ήταν το 13ο album της μπάντας και κυκλοφόρησε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2014. Το “Sadistic Embodiment”, ήταν το πρώτο single του δίσκου που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο ενώ όλα τα τραγούδια του “A Skeletal Domain” ανακοινώθηκαν την ίδια μέρα. Επίσης, η Metal Blade Records ανακοίνωσε και την κυκλοφορία της επίσημης βιογραφίας του group, με τίτλο “Bible Of Butchery”, από τον Βρετανό συγγραφέα Joel Mclver.

Τον Αύγουστο του 2016, ο Paul Mazurkiewicz είπε σε μία συνέντευξη ότι οι Cannibal Corpse θα δουλέψουν για το νέο δίσκο, κάποια στιγμή μέσα στο 2017. Το Σεπτέμβριο του 2017, η μπάντα ανακοίνωσε το 14ο album της με τίτλο “Red Before Black”, που κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2018, ο Pat O'Brien συνελήφθη για επίθεση και βιαιοπραγία με την εγγύηση να ορίζεται στις 50.000$. Το ίδιο βράδυ, οι Cannibal Corpse ανακοινώθηκαν ως support σχήμα στην τελευταία περιοδεία των Slayer στη Βόρεια Αμερική, η οποία θα ξεκινούσε την άνοιξη του 2019 και θα περιελάμβανε τους Lamb Of God και Amon Amarth ακόμα. Στις 18 Ιανουαρίου του 2019, η μπάντα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Pat O'Brien, που θα ήταν ο Erik Rutan, frontman των Hate Eternal και πρώην κιθαρίστας των Morbid Angel, για τις επερχόμενες συναυλίες του σχήματος.  

Τί είναι τελικά οι Cannibal Corpse; Θα δανειστώ αυτό που είπε ο Alex Webster στο DVD “Centuries Of Torment: The First 20 Years”. Είναι ένα “απέθαντο πτώμα που πρόκειται να σε φάει”. Μόνο που δεν είναι πτώμα, αλλά ένας ενεργός “μουσικός οργανισμός”, που όντως έρχεται να σε “κατασπαράξει” με “ομοβροντία” death metal μουσικής. Η επίσκεψή τους στις 16 Ιουνίου στην Αθήνα, κρίνεται εξαιρετικά “επικίνδυνη” και έτοιμη να μας “ισοπεδώσει”. Απλά, δε χάνεται!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Rate this item
(2 votes)
back to top

Template Design © info@DrakontasGraphics.com | Managemenent by www.theLeaders.EU | All Rights Reserved Rockway.gr 2012

Top Desktop version