BLACKSUN: “Seed Of Hate”

Θα μπορούσα να πω πως η αναμονή τελείωσε και επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, διακοπές και reunion, EP, compilation discs και demo, οι δικοί μας BlackSun, έβγαλαν τον παρθενικό τους δίσκο με όνομα “Seed Of Hate”.

Πήρε αρκετά χρόνια από την ίδρυση του συγκροτήματος για την κυκλοφορία αυτή, αλλά δεν θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Διέπεται από έναν πλουραλισμό ήχων και το ύφος που κυριαρχεί εναλλάσσεται από το μελωδικό στο επικό και αντίστροφα.

Κάλλιο αργά που λέμε κι εμείς, για έναν δίσκο που άξιζε την αναμονή. Το “Seed Of Hate”, είναι μία απολύτως ώριμη δουλειά, που ξέρει ακριβώς πού στοχεύει. Έχει μία καταπληκτικά, “αδαμάντινη” παραγωγή και ο ήχος του σκοτώνει. Οι Αθηναίοι κινούνται σε μελωδικά power μονοπάτια, με κομμάτια όπως το ομώνυμο “Seed Of Hate” και το “Alive”, αλλά μας προσφέρουν και επικές μελωδίες όπως τα “Asgaard’ s Ride”, “Pirates of the Sun”, αλλά και το κάπως πιο ανατολίτικο “Deadly Caravan”. Μέσα σε όλα αυτά, τα “Promise Of Change” και “On and On”, ηχούν πιο ανάλαφρα στα αυτιά μας ως hard rock τραγούδια, ενώ έχει γίνει και ένα όμορφο ρετουσάρισμα στο “One With The Light”, το οποίο περιέχεται στο προηγούμενο EP τους.

Η εξάδα από την Αθήνα έχει δώσει τον καλύτερό της εαυτό, με τρομερή απόδοση και την όρεξη να βαράει κόκκινο. Φιλικές συμμετοχές υπάρχουν, με την Nairouz Elthini (Wash of Sounds), τον Άγγελο Βαφειάδη (Warlord, 9MM), τον Νίκο Μιχαλά (ex-Spitfire, ex-Kindragon), τον Jon Lagen (Evil Within) και τον Άγγελο Γερογιάννη (ex W.A.N.T.E.D).

Σαφώς πλέον, έχουμε στα χέρια μας μία από τις καλύτερες metal ελληνικές κυκλοφορίες και ίσως (για μία ακόμα φορα το λέω για δίσκο) υποψηφιότητα για δίσκο της χρονιάς. Άντε λοιπόν, την επόμενη φορά να το ακούσουμε και live, αυτό μας έμεινε!

https://www.facebook.com/BlacksunGreece/

592

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.