HEX A.D: “Wicked Serpents” EP

Οι Νορβηγοί doomsters Hex A.D., φαίνεται ότι βρίσκονται σε διαρκή μουσική “αναζήτηση” από την περσινή χρονιά. Μετά το, ομολογουμένως, πολύ καλό album “Netherworld Triumphant”, η μπάντα έχει “στα σκαριά” ακόμα μία κυκλοφορία, ενός EP αυτή τη φορά. Το “Wicked Serpents”, είναι το νέο “πόνημα” των Νορβηγών με μία έκπληξη στον ήχο του.

Το EP, περιέχει δύο μόλις κομμάτια από το ντεμπούτο album του group με τίτλο “Even The Savage Will See Fair Play” που κυκλοφόρησε το 2012 και εξαντλήθηκε σε διάστημα μόνο δύο ημερών, λόγω της μικρής ποσότητας σε κόπιες. Τα “Wicked Is As Wicked Does” και “Serpent’s Kiss”, είναι επανεκτελεσμένα σε ένα διαφορετικό ηχητικό “μονοπάτι”, αφού το progressive στοιχείο με έντονη την παρουσία των πλήκτρων, του hammond και του mellotron, δίνουν μία ξεχωριστή “πνοή” και ατμόσφαιρα στα τραγούδια.

Θα μπορούσες να πεις, ότι το “Wicked Serpents” είναι ένα πολύ επίσημο tribute στον εξαιρετικό πληκτρά των Hex A.D., Mags Johansen, ο οποίος έχει δουλέψει για αρκετά χρόνια με έναν master των keyboards, τον Jon Lord των Deep Purple. Μία επίσημη κυκλοφορία, για να γνωρίσουμε καλύτερα τις μουσικές ικανότητες του κύριου Johansen και να καταλάβουμε για ποιο λόγο θεωρείται απαραίτητος στον ήχο των Νορβηγών doomsters.

Αν ακούσεις για πρώτη φορά τα δύο αυτά κομμάτια, σίγουρα δε θα σου έρθει καθόλου στο μυαλό ο όρος doom. Μάλλον θα τείνεις προς το progressive rock/metal των ’80s, παρά στο doom metal. Το εξώφυλλο δε, θα σε “στείλει” κατευθείαν προς την progressive πλευρά του χώρου. Και γι’ αυτό το “διαφορετικό” ήχο, ευθύνεται, ποιός άλλος, από το Mags Johansen! Το μόνο που μπορεί να “προδώσει” τους Hex A.D., είναι σίγουρα η ιδιαίτερη φωνή του Rick Hagan που εδώ, λόγω της ιδιαιτερότητας του EP, είναι πιο “dark” από το σύνηθες.

Όσον αφορά τα ίδια τα τραγούδια, και το “Wicked Is As Wicked Does” και το “Serpent’s Kiss”, έχουν τέτοια ποιότητα που νομίζω θα ταίριαζαν σε πολλά υποείδη του metal. Πρόκειται για εξαιρετικές συνθέσεις, που “κουμπώνουν” τέλεια στο progressive “κοστούμι” των Hex A.D. και σου δίνουν την εντύπωση ότι είναι δύο “νέα” κομμάτια.

Νομίζω, ότι πρόκειται για μία πολύ έξυπνη ιδέα της μπάντας που λειτουργεί ίσως και ως προάγγελος (;) κάτι νέου που σκαρώνουν οι Νορβηγοί. Πολύ καλή η επιλογή των κομματιών και ακόμα καλύτερη η μουσική “αποτύπωσή” τους στο EP. Οι Hex A.D., δείχνουν να βρίσκονται στο σωστό “δρόμο” και ας ελπίσουμε να μείνουν εκεί ή ακόμα και να βρουν ένα καλύτερο.

https://www.facebook.com/hex.a.d/

717

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.