Isla Fortuna: “Verity”

Οι Isla Fortuna από το “τυχερό νησί” της Αφροδίτης (κατά τη μετάφραση του ονόματός τους), δηλαδή την Κύπρο, μας γνωστοποίησαν τη ντεμπούτο τους ολοκληρωμένη δουλειά “Verity”, η οποία μπορεί να κυκλοφόρησε το 2018, αλλά πραγματικά είναι άξια λόγου. 

Το hard rock τρίο από τη Λάρνακα, σχηματίστηκε το 2013 κι έπειτα από πειραματισμούς, επιτυχημένες εμφανίσεις, μπόλικη “ενδοσκόπηση” και σκληρή δουλειά, παρουσίασε αυτό το πρώτο της πόνημα, με ήχο που προσεγγίζει τη neo phych σκηνή, με εμφανή στοιχεία stoner, κι ως είθισται επιρροές από blues και ’70s κλασικό ήχο.

Τα πρώτα στοιχεία που μας εντυπώθηκαν έπειτα από τις πρώτες ακροάσεις, ήταν σαφώς τα εξαιρετικά φωνητικά του Νικόλα Φούρναρη, τα οποία κατορθώνουν με μία λάγνα υποτονικότητα και παράλληλα με μία καθαρότητα στην άρθρωση και την προφορά, να μας γραπώσουν από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, οι καλά δουλεμένες και “συμπαγείς” συνθέσεις, οι οποίες χτίζουν ένα flat hard rock σκηνικό με ελεγχόμενες εξάρσεις, βασισμένο στην ατμοσφαιρικότητα και την πλέον σκοτεινή desert rock προοπτική που θα μπορούσαν να δώσουν. Τέλος, θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στο στιχουργικό κομμάτι, το οποίο αν δουλέψουν περισσότερο, θα εξελιχθεί σε ένα μοναδικό ατού τους, μιας και ελλοχεύουν θέματα με εξαιρετική “ποιητική” rock αισθητική, όπως τα “ Paramnesia”, “ A Human Nature” και “Thinker’s Cave”, τα οποία ανεβάζουν ταυτόχρονα και τον πήχη της ενορχήστρωσης.

Αν επιδιώξουν να αποτραβηχτούν από τον “All them Witches” ήχο τους και τολμήσουν να εμπλουτίσουν τις συνθέσεις τους με επιπλέον όργανα (όπως τα πνευστά στο “Thinker’s Cave”), θα έχουμε να κάνουμε με κάτι πραγματικά εξαιρετικό, αν όχι σπουδαίο.

Προς το παρόν, οι Isla Fortuna κερδίζουν τις εντυπώσεις, δίχως να μας “παίρνουν και το σκαλπ”.

https://islafortuna.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/Islafortunaband/ 

906

Avatar photo
About Παναγιώτης Σπυρόπουλος 239 Articles
Γεννήθηκε στα τέλη του 70 στα Δυτικά της Αθήνας, πιο αργά ή πολύ νωρίτερα από ότι θα ήθελε - δεν έχε καταλήξει ακόμα! Ακροβατώντας ανάμεσα σε οικονομετρικά μοντέλα, φιλοσοφικούς αναστοχασμούς, πολιτικούς προβληματισμούς, κοινωνικές και διατροφολογικές ανησυχίες, η μουσική αναζήτηση είναι το δίχτυ ασφαλείας στο matrix της καθημερινότητας. Fan του σκληρού ήχου, λάτρης της κλασικής μουσικής, παθιασμένος με τα blues. Αναζητά την αιτία ζωής του, πριν κάποιοι άλλοι διαγνώσουν την αιτία θανάτου του• είναι σε καλό δρόμο για το δεύτερο.